Bόμβα σε 800 επιχειρηματικά projects

Bόμβα σε 800 επιχειρηματικά projects
Βόμβα στα θεμέλια 800 επιχειρηματικών επενδύσεων που έχουν ενταχθεί στους δύο προηγούμενους αναπτυξιακούς νόμους και βρίσκονται στο στάδιο της υλοποίησης αναμένεται να βάλει νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να φέρει προς ψήφιση η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης το νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να φέρει ο Γιώργος Σταθάκης, θα προβλέπει την ολοκλήρωση των επιχειρηματικών πλάνων που έχουν ενταχθεί στους αναπτυξιακούς, έως την 30ή Ιουνίου του 2016. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όσες επιχειρήσεις είτε δανείστηκαν, είτε χρησιμοποίησαν ίδια κεφάλαια για να ολοκληρώσουν τις επενδύσεις τους, προσδοκώντας να εισπράξουν τις επιδοτήσεις που προβλέπουν οι σχετικοί νόμοι, αν δεν τα ολοκληρώσουν έως το τέλος Ιουνίου, πολύ απλά δεν θα τις λάβουν.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση επιχείρησε πρόσφατα να φέρει προς ψήφιση μια σχετική τροπολογία, ωστόσο πριν καν κατατεθεί αποσύρθηκε λόγω των αντιδράσεων που προκλήθηκαν. Ομως επιμένει, αγνοώντας ουσιαστικά τις προτάσεις των κοινωνικών εταίρων που ζητούν παράταση της ολοκλήρωσης των επενδύσεων έως την 31η Δεκεμβρίου του 2017.

Μάλιστα οι φορείς επισημαίνουν ότι μέσα σε ένα τόσο δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, που οι τράπεζες αντί να παρέχουν ρευστότητα στις επιχειρήσεις «μαζεύουν» και αυτήν που είχαν δώσει στο παρελθόν, την ώρα που τα capital controls έχουν περιορίσει σε πολύ μεγάλο βαθμό την ανάπτυξη και τιςπωλήσεις, αν περάσει τελικά αυτό το νομοσχέδιο θα δώσει την χαριστική βολή σε αυτούς που εμπιστεύτηκαν τη χώρα και αποφάσισαν να επενδύσουν.

Την ίδια ώρα απορούν γιατί η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει να δώσει μια εύλογη παράταση, ενώ παράλληλα καθυστερεί να καταβάλλει «δεδουλευμένα» που οφείλει στην επιχειρηματική κοινότητα από έργα ή συμβάσεις που έχουν εκτελεστεί και ασφαλώς από τις επιστροφές ΦΠΑ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ