Το deal στον κλάδο της τεχνολογίας που κόστισε 1,4 δισ. δολάρια

Το deal στον κλάδο της τεχνολογίας που κόστισε 1,4 δισ. δολάρια
Η εταιρεία Cisco ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι αγόρασε μια startup με έδρα την Σίλικον Βάλλεϋ για 1,4 δισ. δολάρια.

Πρόκειται για την Jasper Technologies που ειδικεύεται σε ένα λογισμικό που βοηθά στη διαχείριση ασύρματων συνδέσεων.

Η νεοφυής εταιρεία μετρά ήδη σημαντικές συνεργασίες, αφού ανάμεσα στους πελάτες της βρίσκονται εταιρείες όπως η Nissan, η Coca – Cola και τα Starbucks. Η Coca – Cola, για παράδειγμα, χρησιμοποιεί το λογισμικό της Jasper για να συνδέει τα μηχανήματα αυτόματης πώλησης σε απευθείας σύνδεση, έτσι ώστε η εταιρεία να ξέρει πότε πρέπει να ξαναγεμίσει τα μηχανήματα αυτά.

Η εταιρεία θεωρείται ήδη ένας απ’ τους μεγάλους παίκτες στο Διαδίκτυο των πραγμάτων. Η Jasper έχει συμπεριληφθεί επίσης στις λίστες του Fortune με τις εταιρείες unicorns – εκείνες δηλαδή που αξίζουν πάνω από 1 δισ. δολάρια.

Το 2014, η Wall Street Journal ανέφερε ότι η εταιρεία σχεδιάζει να μπει στο χρηματιστήριο, αλλά τελικά δε προχώρησε σε μια τέτοια κίνηση.

Η Cisco έχει καταστήσει σαφές ότι θεωρεί το Διαδίκτυο των πραγμάτων ως τον τομέα που θα κυριαρχήσει καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται. Ο Rowan Trollop , ο οποίος ηγείται της ομάδας της Cisco που περιλαμβάνει το Διαδίκτυο των πραγμάτων, εξήγησε ότι οι περισσότεροι από τους πελάτες της εταιρείας ψάχνουν για να συνδεθούν με συσκευές που μέχρι πρόσφατα ήταν αδύνατο να συνδεθούν, όπως οι βηματοδότες και τα αυτοκίνητα .

Το πρόβλημα είναι ότι η σύνδεση των συσκευών αυτών μπορεί να είναι μεγάλη πρόκληση αν δεν υπάρχει η κατάλληλη τεχνολογία. Μια τεχνολογία την οποία προσφέρει η Jasper Technologies.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ