Αλλαγή κορυφής στην Coca-Cola HBC - Ποιος φευγει ποιος έρχεται

Αλλαγή κορυφής στην Coca-Cola HBC - Ποιος φευγει ποιος έρχεται
Tην απόφαση του Γιώργου A. Δαυίδ να παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της Coca Cola HBC, με ισχύ από τις 27 Ιανουαρίου 2016, γνωστοποίησε η εταιρεία.

Νέος πρόεδρος του δ.σ. ορίστηκε ο Αναστάσης Γ. Δαυίδ, ο οποίος μέχρι πρότινος ασκούσε καθήκοντα αντιπροέδρου. Ο κ. Γ. Δαυίδ, ο οποίος έχει διατελέσει πρόεδρος της Coca Cola Τρία Εψιλον από το 1981, θα παραμείνει στο διοικητικό συμβούλιο μέχρι την τακτική γενική συνέλευση των μετόχων, που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2016, οπότε και θα αποσυρθεί από την εταιρεία.

Σημειώνεται ότι ο Αναστάσης Γ. Δαυίδ θα προταθεί για εκλογή από τους μετόχους στη γενική συνέλευση της εταιρείας, που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2016. Υπενθυμίζεται ότι εντάχθηκε στο διοικητικό συμβούλιο της Coca Cola Τρία Εψιλον ως μη εκτελεστικός διευθυντής το 2006 και διορίστηκε αντιπρόεδρος το 2014.

Εχει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας ως επενδυτής αλλά και ως μη εκτελεστικός διευθυντής στα δ.σ. εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των αναψυκτικών και ποτών. Είναι ενεργό μέλος της διεθνούς κοινότητας και μέλος σε διοικητικά συμβούλια μιας σειράς μη κερδοσκοπικών οργανισμών.

Επιπλέον, συμμετέχει στα διοικητικά συμβούλια της Aegean Airlines SA και της AXA Ασφαλιστική Α.Ε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ