Πεντάστερη αναβάθμιση στα Αστέρια Γλυφάδας

Πεντάστερη αναβάθμιση στα Αστέρια Γλυφάδας
Το πράσινο φως έδωσε η υπηρεσία δόμησης του Δήμου Γλυφάδας στον όμιλο Γ. Παπαθεοχάρη για την δημιουργία μίας πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας μέσω της εταιρείας του Ναυσικά Α.Ε. στα Αστέρια Γλυφάδας.

Η πρόταση του ομίλου που έγινε δεκτή περιλαμβάνει από5άστερο ξενοδοχείο μέχρι spa και εκθεσιακό χώρο.Όλα αυτά θα γίνουν μέσω του εκσυγχρονισμού, της αναβάθμισης και της μετατροπής του υφιστάμενου τουριστικού συγκροτήματος Αστέρια Γλυφάδας σε σύνθετο τουριστικό κατάλυμα δυναμικότητας 400 κλινών.

Παράλληλα, προβλέπεται η δημιουργία τουριστικών επιπλωμένων κατοικιών, συνεδριακού κέντρου για την εξυπηρέτηση έως και 600 ατόμων, κέντρου αναζωογόνησης και ομορφιάς, αθλητικών γηπέδων, ποδηλατόδρομων και άλλων εγκαταστάσεων. Η επένδυση θα πραγματοποιηθεί σε έκταση περίπου 280 στρεμμάτων με μέτωπο σε παραλία περίπου 600 μέτρων.

Η έκταση των Αστεριών Γλυφάδας ανήκει ως κυριότητα στο ελληνικό Δημόσιο και έχει παραχωρηθεί προς χρήση στην Εθνική Τράπεζα. Η τελευταία έχει συνάψει συμφωνία μακροχρόνιας ενοικίασης της έκτασης με την εταιρεία Ναυσικά, συμφερόντων του ομίλου Παπαθεοχάρη, οποίος θα υλοποιήσει το επενδυτικό πρόγραμμα ύψους άνω των 50 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι το περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής έχει ψηφίσει από πέρυσι τη γνωμοδότηση επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το έργο.

Για όσους θυμούνται την ιστορία των Αστεριών κατά την τελευταία εικοσαετία, αντίστοιχη πρόταση με τον... κωδικό όνομα Εστρέλια, είχε κάνει τη χρυσή εποχή του Χρηματιστηρίου, εν έτει 1999, ο εισηγμένος και άλλοτε κραταιός όμιλος Α. Αλλαμανή. Η επένδυση που περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, εμπορικό κέντρο, waterpark, εστιατόρια, γυμναστήρια, ιατρικές εγκαταστάσεις κ.α. ουδέποτε πραγματοποιήθηκε, αφού κόλλησε λόγω δασικών και αρχαιολογικών προβλημάτων, ενώ τη δεκαετία του '00 ο όμιλος Αλλαμανή οδηγήθηκε στην απόλυτη κατάρρευση.

Σημειωτέον ότι τυχαία το 1998, στο πλαίσιο προγραμματισμένων εργασιών ανακαίνισης, η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φώς, μεταξύ άλλων, ένα νεκροταφείο της 3ης χιλιετίας π.Χ. και εργαστήρια της ίδιας εποχής για την επεξεργασία μεταλλεύματος στις τουριστικές εγκαταστάσεις των «Αστεριών»...

Η πρόταση Παπαθεοχάρη

Μία δεκαπενταετία και πλέον μετά, η νέα πρόταση έρχεται από τον όμιλο Παπαθεοχάρη και περιλαμβάνει ξενοδοχείο 5 αστέρων και 400 κλινών, σουίτες κι επιπλωμένες βίλες, συγκρότημα spa, αθλητικές εγκαταστάσεις, πισίνες, παιδότοπους χώρους εστίασης και κέντρα διασκέδασης, αλλά και μετατροπή του υφιστάμενου κέντρου διασκέδασης «Αστέρια» σε χώρο εστιατορίων, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων κι εκθεσιακό χώρο.

Το έργο αποτελείται από απαραίτητα επιμέρους έργα και εγκαταστάσεις υποδομής, όπως ξενοδοχειακό συγκρότημα, τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες, εστιατόρια, εσωτερικό οδικό δίκτυο, δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης, δίκτυα ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, αθλητικές εγκαταστάσεις, κ.ά. με σκοπό όπως αναφέρεται: «την παροχή υψηλότατου επιπέδου υπηρεσιών φιλοξενίας.

Με την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του υπό μελέτη συγκροτήματος αναμένεται η προσέλκυση υψηλής ποιότητας τουριστών, μέσω των παρεχόμενων υπηρεσιών, η βελτίωση των τουριστικών υποδομών της περιοχής και ο εκσυγχρονισμός και ενίσχυση των τεχνικών και κοινωνικών υποδομών".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ