Η McDonald’s, οι δουλειές στην Ελλάδα και τα σχέδια για Ρουμανία

Η McDonald’s, οι δουλειές στην Ελλάδα και τα σχέδια για Ρουμανία
Στη Ρουμανία επεκτείνει τη δραστηριότητά της η μαλτέζικη Premier Capital plc, μητρική εταιρεία της Premier Capital Ελλάς, που είναι ο Developmental Licencee της McDonald’s για την Ελλάδα.

Η Premier Capital ανέλαβε το Developmental Licence της McDonald’s και για την αγορά της Ρουμανίας και πλέον αναπτύσσει το αμερικανικό σήμα εστίασης σε έξι αγορές (Μάλτα, Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Ελλάδα και πλέον Ρουμανία).

Το δίκτυο της McDonald’s στη Ρουμανία αριθμεί 67 εστιατόρια σε 21 πόλεις και υποστηρίζεται από μια ομάδα 4.000 εργαζομένων. Το δυναμικό αυτό ενισχύει περαιτέρω το χαρτοφυλάκιο της Premier Capital που εξυπηρετεί στο δίκτυο των 131 εστιατορίων McDonald’s που ελέγχει 100 εκατομμύρια πελάτες τον χρόνο μέσω μιας ομάδας 6.800 ανθρώπων που εργάζονται στα καταστήματα και τις υπηρεσίες McDrive και McCafe. Υλοποιώντας ένα φιλόδοξο επενδυτικό πρόγραμμα με ορίζοντα τριετίας, η Premier Capital σχεδιάζει να ανοίξει νέα εστιατόρια και να ανακαινίσει άλλα σε όλο το δίκτυο διαχείρισής της.

Είναι ενδεικτικό εξάλλου το πρόγραμμα επενδύσεων της Premier Capital Ελλάς, ύψους 10,5 εκατ. ευρώ, που προβλέπει επέκταση του δικτύου McDonald’s στη χώρα μας στα 31 εστιατόρια σε μια τριετία.

Στη γειτονική Ρουμανία, η McDonald’s έχει παρουσία από το 1995 και μέσω των εστιατορίων της εξυπηρετεί περισσότερους από 65 εκατομμύρια πελάτες κάθε χρόνο 180.000 πελάτες επισκέπτονται καθημερινά τα εστιατόρια της αλυσίδας και τα 19 McCafes. Μόνο στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας, το Βουκουρέστι, λειτουργούν 32 εστιατόρια.

Την επέκταση της δραστηριότητας της Premier Capital, που έχει να επιδείξει 20 χρόνια διεθνούς παρουσίας, σχολίασε ο πρόεδρος της Premier Capital Melo Hili, καθώς και ο διευθύνων σύμβουλος της Premier Capital Victor Tedesco, επισημαίνοντας τις σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης της ρουμανικής αγοράς, που διαθέτει ένα πολυπληθές καταναλωτικό κοινό, με πληθυσμό 20 εκατομμυρίων κατοίκων.


Πηγή: Ναυτεμπορική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ