Έρχεται deal στη ΜΕΒΓΑΛ

Έρχεται deal στη ΜΕΒΓΑΛ
Σας τα είχαμε πει από εδώ πριν λίγες εβδομάδες ότι ο πρόεδρος της ΜΕΒΓΑΛ Πέτρος Παπαδάκης μετράει μέρες στην διοίκηση της εταιρίας καθώς έχει εκνευρίσει με τις επιλογές του ακόμη και τους στενούς του συνεργάτες.

Οπερ και εγένετο. Η γενική συνέλευση της εταιρείας, κρίνοντας ως μη ικανοποιητικούς τους οικονομικούς δείκτες των τελευταίων ετών, αποφάσισε να τον αποπέμψει.

Ετσι τη διοίκηση αναλαμβάνει πενταμελές διοικητικό συμβούλιο με πρόεδρο τον Δημήτρη Συμεωνίδη, ο οποίος είναι προφανές ότι τον πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα, αφού ο Πέτρος Παπαδάκης, το 2001 συμμάχησε με τη Μαίρη Χατζάκου, έγινε αντιπρόεδρος της ΜΕΒΓΑΛ και απομάκρυνε από τη διοίκηση τον Δημήτρη Συμεωνίδη, σύζυγο της Νίκης, μεγαλύτερης κόρης του Κ. Χατζάκου.

Η συμμαχία κράτησε πέντε χρόνια και σημαδεύτηκε από διαφωνίες, αλλά και κάποιες κακές επιλογές, όπως ήταν μια επένδυση στη Βουλγαρία, στην οποία χάθηκαν χρήματα. Το 2006 ο Π. Παπαδάκης τα βρίσκει με το Δ. Συμεωνίδη, ο οποίος επιστρέφει στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου. Λίγο μετά η χολωμένη με τους συνεταίρους της Μαίρη Χατζάκου πουλάει το μεγαλύτερο τμήμα των μετοχών που κατέχει –περί το 15%- στη Δέλτα – Vivartia.

Σύμφωνα λοιπόν με τις τελευταίες πληροφορίες, η Vivartia συνασπίζεται με τα βρετανικά funds και μάλλον σε λίγες μέρες θα έχουμε μετοχικές ανακατατάξεις, που ναι μεν είχαν προγραμματιστεί, αλλά δεν είχαν υλοποιηθεί λόγω των αντιδράσεων της διοίκησης Παπαδάκη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ