Πως θα βγάλετε εισόδημα από ...την πεζοπορία!

Πως θα βγάλετε εισόδημα από ...την πεζοπορία!
Είσαι φυσιολάτρης; Αγαπάς τα υπαίθρια σπορ; Η δυνατότητα να κάνετε την αγάπη σας για την φύση και το χόμπι σας επάγγελμα σας δίνεται μέσα από τα μονοπάτια του franchising. Η Trekking Hellas, που μετρά 30 χρόνια από την δημιουγία της, προσκαλεί τους υποψήφιους επενδυτές να ανοίξουν την δική τους επιχείρηση και να έρθουν πιο κοντά στη φύση.

Της Φαίδρας Μαυρογιώργη

Το fpress μίλησε με τον Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο, Στέφανο Σιδηρόπουλο και σας παρουσιάζει όλες τις προϋποθέσεις και τα κόστη για να ανοίξεις ένα δικό σου franchise κατάστημα Τrekking.

Τι είναι η Trekking Ηellas

Η ιδέα της ίδρυσης της Trekking Hellas γεννήθηκε στο Νεπάλ όταν ο Μιχάλης Τσουκιάς και ο Χρήστος Λάμπρης (ορειβάτες) σκεφτήκανε ότι αφού η Ελλάδα έχει τόσο απομακρυσμένες και αυθεντικές περιοχές όσο το Νεπάλ γιατί να ταξιδεύουμε στο εξωτερικό και να μην φέρουμε τους ξένους εδώ.

Η Trekking Hellas, διοργανώνει ανεπανάληπτες εκδρομές στη φύση για μικρούς και μεγάλους, για σχολεία και εταιρείες, ορεινές κατασκηνώσεις δράσης και ταξίδια στο εξωτερικό και στο εσωτερικό, και διοργανώνει υπαίθριες δραστηριότητες όπως rafting, πεζοπορία, ποδήλατο, canoe κ.α.

Κόστος επένδυσης

Το κόστος επένδυσης εξαρτάται από το τι υπηρεσίες θα προσφέρεις. Το μέσο κόστος φτάνει περίπου τις 30.000 ευρώ, σύμφωνα με τον κ. Σιδηρόπουλο, ωστόσο μπορεί να ξεκινήσει και από 10.000 ευρώ. Οι Franchisees θα πρέπει να έχουν υπόψιν τους ότι για την εκμετάλλευση του σήματος θα πρέπει να καταβάλουν ένα ποσοστό του 4% επί του τζίρου ετησίως στις μονομερής δραστηριότητες και 1% στα πακέτα. Το κόστος του σύμβασης (entry fees) είναι 3.000 ευρώ εφάπαξ και διαρκεί 3 χρόνια με αυτόματη ανανέωση εκτός απροόπτου.

Παροχές

O Franchisor που έχει τα κεντρικά του γραφεία στο Μαρούσι προσφέρει διαφημιστική κάλυψη σε όλες τις Franchise εταιρίες μέσα από την κεντρική τηςιστοσελίδα. Ένα ακόμη θετικό είναι ότι η Trekking Hellas προσφέρει αποκλειστικότητα που σημαίνει ότι η κάθε περιοχή μπορεί να έχει ως ένα κατάστημα. Επίσης η Trekking Hellas παρέχει την κατάλληλη εκπαίδευση σε όσους ενδιαφέρονται μέσα από σεμινάρια που διοργανώνει.

Σε ποιες περιοχές υπάρχουν καταστήματα

Μέχρι στιγμής τα καταστήματα αγγίζουν τα 13. Συγκεκριμένα:

  • Αθήνα
  • Πάρνηθα
  • Γιάννενα
  • Αρκαδία
  • Τσουμέρκα
  • Σαντορίνη
  • Γρεβενά
  • Πάτρα
  • Καρπενήσι
  • Λάρισα
  • Τρίκαλα
  • Ρόδος
  • Κρήτη

Πως γίνετε η επιλογή ενός συνεργάτη-Franchisee

Για να δώσει την επωνυμία ο δικαιοπάροχος χρειάζονται κάποιες προϋποθέσεις. Αρχικά αυτό που ενδιαφέρει περισσότερο την μαμά- εταιρία είναι η εντοπιότητα. Να τον ενδιαφέρει η ανάπτυξη του τόπου του. Να είναι άνθρωπος της φύσης, να έχει το απαραίτητο βιογραφικό με την κατάλληλη εκπαίδευση και να διαθέτει τις απαραίτητες συστάσεις .

Επίσης είναι σημαντικό να διαθέτει ένα επιχειρηματικό πλάνο μιας 3ετίας το λιγότερο. Δηλαδή ποιοί είναι οι στόχοι της επιχείρησης, πως σκοπεύει να αναπτύξει την επιχείρηση και κατ’ επέκταση την περιοχή και ποια θα είναι η δραστηριότητα του. Η Trekking Hellas, παράλληλα, ελέγχει την πορεία και την ικανοποίηση των πελατών του εκάστοτε franchisee για να διατηρεί αξιόπιστο το όνομα της εταιρίας.

Τον τελευταίο χρόνο έχουν αυξηθεί τα αιτήματα για franchise της συγκεκριμένης εταιρίας. Επίσης είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι το 90% των ατόμων που κλείνουν πακέτα προέρχονται από το εξωτερικό και κυρίως από τον Καναδά.

Τέλος ο κ. Σιδηρόπουλος συμβουλεύει «Είναι μια πολύ έξυπνη δραστηριότητα του επιχειρηματικού κλάδου η δημιουργία ενός καταστήματος Trekking ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ