Ποια πασίγνωστη εταιρία κινητής τηλεφωνίας αλλάζει όνομα

Ποια πασίγνωστη εταιρία κινητής τηλεφωνίας αλλάζει όνομα
Δύο χρόνια μετά την εξαγορά της Motorola από τη Google, η Lenovo αποφασίζει να προχωρήσει σε re-branding της εταιρείας, κάτι που επιβεβαίωσε στο πλαίσιο της CES 2016.

Στο εξής, τα ακριβότερα smartphone του κινέζου κατασκευαστή θα βαπτίζονται «Moto by Lenovo» αλλά θα διατηρήσουν το χαρακτηριστικό Μ στην πλάτη τους. Τα πιο οικονομικά smartphone της Lenovo θα ονομάζονται Vibe και η επωνυμία Motorola θα χρησιμοποιείται, σε θέματα που αφορούν γενικά την επχειρηματική της δραστηριότητα. Η απόφαση της Lenovo έγινε γνωστή σε συνέντευξη του Chief Operating Officer της Motorola, Rick Osterloh, σε συνέντευξή του στο CNet, στο πλαίσιο της CES 2016.

Η Motorola εξαγοράστηκε το 2011 από την Google, μια απόφαση που αποδόθηκε στην προσπάθεια της Google να θωρακίσει νομικά όλους τους κατασκευαστές τηλεφώνων με το δικό της λειτουργικό, Android, ενάντια σε επιθέσεις για τη χρήση διαφόρων κατοχυρωμένων τεχνολογιών. Πράγματι, αφού φρόντισε να κρατήσει το τεράστιο χαρτοφυλάκιο πατεντών της ιστορικής Motorola, η Google πούλησε το τμήμα κατασκευής τηλεφώνων, την Motorola Mobility, στην πρόθυμη Lenovo -η οποία είχε παλαιότερα αποκτήσει και το τμήμα PC και αργότερα και server της θρυλικής ΙΒΜ. Πριν πουληθεί στην Lenovo, η Motorola υπερηφανευόταν για το πρώτο smartphone "Made in USA".

To 2015, η Motorola Mobility εξέταζε την κατασκευή αρθρωτών, αναβαθμίσιμων, συναρμολογούμενων smartphone και θεωρούσε υπερτιμημένα τα Apple iPhone. Τα smartphone Moto που κυκλοφόρησαν μετά την εξαγορά από τη Lenovo έχουν χαρακτηριστεί εξαιρετικά αξιόπιστα και προσιτή πολυτέλεια, γεγονός που δικαιολογεί την απόφαση της Lenovo να συνδέσει το όνομά της με τα Moto.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ