Αυτοί είναι οι CEO που... «τρέμει» η καρέκλα τους

Αυτοί είναι οι CEO που... «τρέμει» η καρέκλα τους
Μπορεί το ημερολόγιο να άλλαξε σελίδα, όμως τα λάθη του 2015 δεν διαγράφονται για όλους.

Μερικοί CEO του πλανήτη θα βρεθούν εκ νέου αντιμέτωποι με τα μεγάλα στοιχήματα του 2015 και όλα τα βλέμματα θα είναι και πάλι στραμμένα επάνω τους.

Ας δούμε ποιοι είναι αυτοί!


1. ΜΑΡΙΣΑ ΜΑΓΙΕΡ, YAHOO

Το 2016 δεν αναμένεται να είναι ευκολότερο από το 2015 για την διευθύνουσα σύμβουλο της Yahoo. Στις αρχές Δεκεμβρίου, η Μάγιερ ανέβαλε τα σχέδια της Yahoo για τη μεταβίβαση των μετοχών της Alibaba σε μια ξεχωριστή εταιρεία λόγω φορολογικών ανησυχιών. Η Μάγιερ βρίσκεται πλέον στο στόχαστρο του διοικητικού συμβουλίου και των επενδυτών, καθώς η εταιρεία υλοποιεί το νέο της σχέδιο για την Alibaba.

2. MONTY MORAN AND STEVE ELLS, CHIPOTLE

Δύο λοιμώξεις που προκλήθηκαν από το φαγητό των εστιατορίων της Chipotle σε πελάτες της είχαν ως αποτέλεσμα την προσωρινή παύση των εργασιών σε δεκάδες υποκαταστήματά της. Οι ανησυχίες για την ασφάλεια του φαγητού αμαύρωσαν τη φήμη της Chipotle ως εστιατορίου που δίνει βάση στην ποιότητα του φαγητού.

3.TERRY LUNDGREN, MACY'S

Οι Αμερικανοί καταναλωτές δείχνουν να μένουν μακριά από αγορές αυτοκίνητων, ηλεκτρονικών και επισκευών για το σπίτι από το μεγαλύτερο πολυκατάστημα της χώρας, το οποίο πασχίζει να προσαρμοστεί στη νέα καταναλωτική πραγματικότητα. Πλήγμα για το Macy’s είναι και η πτώση του τουρισμού στις ΗΠΑ, καθώς το 5% προέρχεται από τους τουρίστες.

4.ARTHUR PECK, GAP

Ο Arthur Peck ανέλαβε τα ηνία του ομίλου σε μία πολύ κρίσιμη στιγμή. Παρά το γεγονός πως κατάφερε να αυξήσει σημαντικά τις πωλήσεις σε κάποια από τα brands, δυστυχώς δεν συνέβη το ίδιο για όλα. Το 2016 ο Arthur Peck καλείται να αυξήσει τις πωλήσεις της Gap και της Banana Republic , καθώς και να φροντίσει πως η Old Navy θα διατηρήσει το μερίδιο αγοράς που έχει αποκτήσει.

5.ΤΖΑΚ ΝΤΟΡΣΕΙ, TWITTER ΚΑΙ SQUARE

Το να καταφέρει ο Τζακ Ντόρσεϊ να ανταπεξέλθει με επιτυχία στις απαιτήσεις των προκλήσεων που περιλαμβάνει η θέση του CEO σε Twitter και Square ταυτόχρονα χαρακτηρίζεται ως «ηράκλειος άθλος» από τους αναλυτές.

6.ΕΛΙΖΑΜΠΕΘ ΧΟΛΜΣ, THERANOS

Για κανέναν άλλον διευθύνοντα σύμβουλο δεν ήταν τόσο σκληρό το 2015 όσο για την CEO της Theranos, Έλίζαμπεθ Χολμς. Από παιδί-θαύμα των διεθνών επιχειρήσεων βρέθηκε να αμφισβητείται η αξία και η ουσία της εταιρείας που ίδρυσε στα 19 της.

7.ΣΕΡΙ ΜΑΚΚΟΙ, AVON

Αφότου ανέλαβε τα ηνία της Avon το 2012, η Σέρι ΜακΚόι πασχίζει να αυξήσει τις πωλήσεις της διεθνούς εταιρείας καλλυντικών. Στα μέσα Δεκεμβρίου, κατάφερε να κλείσει μία συμφωνία στη Βόρεια Αμερική, την οποία οι αναλυτές χαρακτήρισαν βιαστική και επιπόλαιη, ενώ θεωρούν πως η εταιρεία βρίσκεται πλέον σε αναζήτηση νέου διευθύνοντος συμβούλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ