Σε λειτουργία το πρώτο open Mall - Που είναι, τι προσφέρει

Σε λειτουργία το πρώτο open Mall - Που είναι, τι προσφέρει
Το δικό της «ανοιχτό» εμπορικό κέντρο, έκτασης 15 στρεμμάτων, διαθέτει πλέον η Θεσσαλονίκη, αποτελώντας την πρώτη πόλη στην Ελλάδα που ολοκληρώνει επιτυχώς το σχετικό πιλοτικό πρόγραμμα.

Η έναρξη λειτουργίας του «Thess Open Mall», μεταξύ Αριστοτέλους και Λευκού Πύργου και από την οδό Μητροπόλεως έως τη λεωφόρο Νίκης, με τη συμμετοχή 108 εμπορικών επιχειρήσεων από τα περίπου 450 καταστήματα της περιοχής, προσφέρει στους καταναλωτές τη δυνατότητα να κάνουν τις αγορές τους στο φυσικό περιβάλλον της ιστορικής αγοράς της Θεσσαλονίκης απολαμβάνοντας μια σειρά από ηλεκτρονικές και άλλες παροχές, εκπτώσεις κ.ο.κ.

Στόχος του εγχειρήματος, που εγκαινιάστηκε χθες το απόγευμα με ένα μεγάλο χριστου- γεννιάτικο πάρτι, είναι η ανάκτηση των πελατών που έχασαν τα τελευταία χρόνια τα καταστήματα του ιστορικού κέν τρου, εξαιτίας της λειτουργίας των μεγάλων εμπορικών κέν τρων. Το «Thess Open Mall», όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ), Παντελής Φιλιππίδης, περιλαμβάνει πεζοχάρτες, τέσσερις οθόνες 84 ιντσών με χρήσιμες πληροφορίες τουριστικού και εμπορικού χαρα- κτήρα σε τρεις γλώσσες, ειδικές διαβάσεις πεζών, ποτίστρες κατοικίδιων, παγκάκια και στέγαστρο για τη βροχή. Η έκτασή του οριοθετείται πιο συγκεκριμένα από τις οδούς Λεωφόρου Νίκης, Παύλου Μελά, Μητροπόλεως και Αριστοτέλους (συμ- περιλαμβανομένων των καθέτων οδών).

Η λειτουργία του «Thess Open Mall», προϋπολογισμού 166.000 ευρώ, υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του πιλοτικού έργου «Ενίσχυση ανοιχτών Κέντρων Εμπορίου», του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότη- τα» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Το πρόγραμμα αφορά την αναβάθμιση των εμπορικών κέν- τρων έξι πόλεων (Αθήνα, Πει- ραιάς, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα και Αλεξανδρούπολη) υπό την ευθύνη των τοπικών εμπορικών συλλόγων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ