Η ελληνική εταιρεία που μπορεί να σου φτιάξει χειροποίητο… ΙΧ

Η ελληνική εταιρεία που μπορεί να σου φτιάξει χειροποίητο… ΙΧ
Στην διεθνή αγορά αυτοκινήτου απευθύνεται αποκλειστικά η REPLICAR, μια εταιρία που βρίσκεται στην Κατερίνη και όπως σηματοδοτεί το όνομά της κατασκευάζει πιστά αντίγραφα θρυλικών αυτοκινήτων.

Στην ουσία πρόκειται για χειροποίητα αυτοκίνητα, τα οποία κυκλοφορούν κανονικά στους δρόμους, εκτός ίσως από την Ελλάδα αφού όσοι τα κατέχουν δυσκολεύονται να βγάλουν πινακίδες. Πρόκειται για δύο «καταργημένα» μοντέλα της Πόρσε του 1957, όταν ακόμη η εταιρία ήταν κομμάτι της Βολγκσβάγκεν.

Πρόκειται για την Πόρσε 356, το πρώτο μοντέλο που έβγαλε η γερμανική εταιρία μετά τον θρυλικό σκαραβαίο, και την Spyder 550, το αυτοκίνητο με το οποίο σκοτώθηκε ο Τζέιμς Ντιν. Την εταιρία δημιούργησε το 2008 ο Ηλίας Γαγανέλης, ο οποίος απέκτησε σχετική εμπειρία στη Γερμανία, την οποία αξιοποίησε για να δημιουργήσει παραγωγική μονάδα στην Ελλάδα.

Σήμερα η δυνατότητα της εταιρίας, που διαθέτει άδεια παραγωγής αυτοκινήτων, είναι 25 – 30 αυτοκίνητα το χρόνο, ενώ στόχος είναι η παραγωγή 100 αυτοκινήτων ετησίως. Αυτοκίνητα της REPLICAR κυκλοφορούν στην Αυστρία, τη Γερμανία, την Ελβετία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία, ενώ δύο μοντέλα βρίσκονται εν πλω προς την Ουρουγουάη, για λογαριασμό ενός τραπεζίτη της χώρας και της γυναίκας του. Η τιμή της Πόρσε 356 της REPLICAR ξεκινάει από 35.900 ευρώ, όταν όσες αυθεντικές πωλούνται στοιχίζουν 300.000 – 400.000 ευρώ, ενώ η Spyder 550 ξεκινάει από 70.000, όταν πρόσφατα στην Αγγλία το αυθεντικό μοντέλο πουλήθηκε 2,5 εκατ. λίρες. Ο ανταγωνισμός για την ελληνική εταιρία προέρχεται κυρίως από την Αμερική και όπως υποστηρίζουν τα στελέχη της το πλεονέκτημα τους είναι η ποιότητα υλικών και κατασκευής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ