Ποιοι επιχειρηματίες ετοιμάζουν βαλίτσες για Νέα Υόρκη και γιατί

Ποιοι επιχειρηματίες ετοιμάζουν βαλίτσες για Νέα Υόρκη και γιατί
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένουν ορισμένοι από τους μεγαλύτερους επενδυτές του πλανήτη την μεθαυριανή έναρξη του 17ου Ετήσιου Διεθνούς Συνέδριου της Capital Link που θα πραγματοποιηθεί στο Metropolitan Club της Νέας Υόρκης με θέμα «Επενδύσεις στην Ελλάδα», καθώς θα προσπαθήσουν να μάθουν από πρώτο χέρι, ποιο ακριβώς είναι το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης για έξοδο από την κρίση, αλλά και ποιες οι προοπτικές των ελληνικών τραπεζών και επιχειρήσεων μετά την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης.

Μεταξύ άλλων θα παρευρεθούν επενδυτές με σημαντική δραστηριότητα στην Ελλάδα όπως οι John Alfred Paulson, πρόεδρος της Paulson & Co., Wilbur Ross, πρόεδρος της WL Ross & Co. , William Vrattos, Partner & Portfolio Manager - York Capital Management, αλλά και οι «δικοί» μας όπως οι John Calamos Sr., Chairman, CEO της Calamos Investments, George Logothetis, Chairman & CEO της The Libra Group.

Το παρών θα δώσουν και κορυφαία στελέχη των μεγαλύτερων ξένων οίκων όπως των Citi, Bank of America Merrill Lynch, BNP Paribas, Credit Suisse, Deutsche Bank, Goldman Sachs, UBS Investment Bank. Εκεί θα είναι και εκπρόσωποι των Marathon Asset Management, McKinsey & Company Greece, Mizuho Securities USA Inc., Reed Smith, Shearman & Sterling (London), Watson Farley & Williams, New York Stock Exchange, ONEX και HP Inc.,

Από Ελληνικής πλευράς την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσουν οι υπουργοί Δημήτρης Μάρδας και Ελενα Κουντουρά, ενώ σύσσωμες θα είναι και οι διοικήσεις των τεσσάρων συστημικών τραπεζών. Από την Alpha Bank ο Θεόδωρος Αθανασόπουλος, την Εθνική θα εκπροσωπήσει ο Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, την Eurobank Ergasias ο Νικόλαος Καραμούζης, την Πειραιώς ο Άνθιμος Θωμόπουλος, ενώ το ΤΧΣ, βασικός τους μέτοχος δηλαδή, ο Αρης Ξενόφως .

Επίσης το παρών θα δώσουν εισηγμένες και μη επιχειρήσεις όπως οι Aegean Airlines & Olympic Air, Aquis Hotels & Resorts, Α.Σ. Παπαδημητρίου & Συνεργάτες Δικηγορική Εταιρία, Atlantic Bank, Axia Ventures Group, CarVal Investors, Grivalia Properties, ΔΕΗ Α.Ε. , Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ, Energean S.A., EY, First Athens Corporate Finance SA, ΙΝΤΡΑΛΟΤ ΑΕ, International Finance Corporation, Investor Bank, Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος (ΟΤΕ)

Ασφαλώς και δεν θα μπορούσαν να λείψουν και οι εκπρόσωποι του Κουαρτέτου αφού θα λάμψουν δια της παρουσίας τους οι Declan Costello, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Nicola Giammarioli, από τον Ευρωπαικό Μηχανισμό Σταθερότητας, Rasmus Rüffer από την ΕΚΤ, και η αγαπημένη μας Delia Velculescu από το ΔΝΤ.

Σημειώνεται ότι ο αριθμός των συνέδρων ξεπερνά τους 1000, ενώ έχουν ήδη κλειστεί πάνω από 150 one to one ραντεβού. Το Συνέδριο θα παρουσιάσει τις εξελίξεις στο χώρο της οικονομίας καθώς και το κυβερνητικό πρόγραμμα για την οικονομία και τις επενδύσεις. Επίσης θα παρουσιαστούν οι εξελίξεις και προοπτικές σε συγκεκριμένους τομείς, όπως τα κρατικά και εταιρικά ομόλογα, η ενέργεια, οι υποδομές, τα ακίνητα, ο τουρισμός, οι τράπεζες, η διαχείριση των κόκκινων δανείων και η παγκόσμια ναυτιλία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ