Πώς θα αποκτήσετε δωρεάν το δικό σας e-shop

Πώς θα αποκτήσετε δωρεάν το δικό σας e-shop
Δωρεάν εφαρμογή για τη δημιουργία ηλεκτρονικών καταστημάτων (e-shops) διαθέτει για τους επιχειρηματίες που είναι μέλη της η Ελληνική Συνομοσπονδία Επιχειρηματικότητας και Εμπορίου (ΕΣΕΕ). Η δωρεάν εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη μέχρι και τον Ιανουάριο.  

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία της ΕΣΕΕ σε συνεργασία με τους Industry Disruptors (μη κερδοσκοπικός οργανισμός για τις startup επιχειρήσεις).

Εκτός από το ηλεκτρονικό κατάστημα, θα παρέχονται και εκπαιδευτικές υπηρεσίες για τη λειτουργία του αλλά και την προώθηση των προϊόντων μέσω των σύγχρονων διαφημιστικών καναλιών στο διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Κάθε επιχείρηση θα προχωρά στη συνέχεια σε εξειδίκευση – παραμετροποίηση του ηλεκτρονικού καταστήματος ώστε να ταιριάζει στην εικόνα και τη φιλοσοφία της.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από τις 278.000 εμπορικές επιχειρήσεις που λειτουργούν στην Ελλάδα, μόλις 4.000 ασκούν μόνο διαδικτυακό εμπόριο και 40.000 λειτουργούν παράλληλα φυσικό και ηλεκτρονικό κατάστημα.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, η μέση αξία των online αγορών ανά καταναλωτή αυξήθηκε κατά 10% το 2015 σε σχέση με το 2014. Μάλιστα, κόντρα στην οικονομική κρίση και στους κεφαλαιακούς περιορισμούς οι Έλληνες θα συνεχίσουν να στρέφονται και το 2016 προς τις ηλεκτρονικές αγορές.

Σύμφωνα με την ετήσια έρευνα για το Ηλεκτρονικό Εμπόριο B-C στην Ελλάδα του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου (ELTRUN) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, το 43% των Ελλήνων εκτιμά ότι οι online αγορές θα αυξηθούν το 2016 σε σχέση με το 2015, ενώ μόλις το 19% αναφέρει το αντίθετο.

Η ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου το 2015 σε σχέση με το 2014 είναι εμφανής, καθώς καταγράφεται συνολική αύξηση 5% όσον αφορά τον αριθμό των προϊοντικών κατηγοριών, που αγοράσθηκαν online. Επιπλέον, για το 25% των online αγοραστών οι αγορές μέσω internet αντιπροσωπεύουν την πλειοψηφία (πάνω από το 50%) των συνολικών τους αγορών. Το 2014 αυτό συνέβη μόνο για το 9% των online αγοραστών.

Σύμφωνα πάντως με την ΕΣΕΕ η εφαρμογή αυτή περιλαμβάνει τα πρότυπα λειτουργίας και στησίματος ενός e-shop, αλλά από κει και πέρα ο κάθε επιχειρηματίας θα πρέπει, ανάλογα και με τις ανάγκες και τους στόχους του, να προχωρήσει δικές του ενέργειες, ώστε να είναι τελειοποιημένο το ηλεκτρονικό του κατάστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ