Μεγάλο deal στα telecoms - Όλες οι λεπτομέρειες

Μεγάλο deal στα telecoms - Όλες οι λεπτομέρειες
Δυο μεγάλες επιχειρήσεις συγχωνεύονται και με αποτέλεσμα ο κολοσσός των τηλεπικοινωνιών να εισέχρεται στον κλάδο του λογισμικού και υπηρεσιών.

Η Motorola συμφώνησε να αγοράσει τη βρετανική εταιρία παροχής υπηρεσιών τηλεπικοινωνιών Airwave Solutions για περίπου 1,2 δισ. δολάρια, προκειμένου να οικοδομήσει τη δική της επιχείρηση λογισμικού και υπηρεσιών.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Motorola αναμένει να κάνει μια καθαρή πληρωμή σε μετρητά αξίας 700 εκατ. στερλινών στο κλείσιμο, ενώ μια ακόμη πληρωμή 64 εκατ. σε μετρητά πρόκειται να γίνει τον Νοέμβριο του 2018.

Η Airwave παρέχει ένα δίκτυο τηλεπικοινωνιών στις βρετανικές υπηρεσίες πυροσβεστικής, αστυνομίας και νοσοκομειακών οχημάτων. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Keith Housum, αναλυτή στην Northcoast Research Holdings, αυτή η τεχνολογία «μπορεί να είναι παρωχημένη τα επόμενα 10 χρόνια, αν υποθέσουμε πως το Ηνωμένο Βασίλειο επιθυμεί να μετακινηθεί» προς πιο σύγχρονη ασύρματη τεχνολογία. Ο Roger Entner, αναλυτής στην Recon Analytics πρόσθεσε πως η Airwave είναι μια «επιχείρηση που πεθαίνει παγκοσμίως».

Πάντως, εκπρόσωπος της Motorola ανέφερε πως «με κάλυψη 99% της ξηράς της Βρετανίας, η Airwave μας προσφέρει μια αποδεδειγμένη πλατφόρμα παροχής υπηρεσιών πάνω στην οποία μπορούμε να χτίσουμε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ