Ποια deals έρχονται μετά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Ποια deals έρχονται μετά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών
Δύο επιχειρηματικά deal βρίσκονται αυτή τη στιγμή στα σκαριά και κονταροχτυπιούνται για το ποιο θα είναι το πρώτο που θα κλείσει, αμέσως μετά την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.

Το πρώτο αφορά την απόκτηση της αλυσίδας Βερόπουλος από την Metro και το δεύτερο η απόκτηση της αλλαντοβιομηχανίας Νίκας από τον Σπ. Θεοδωρόπουλο της Chipita, με το δεύτερο να συγκεντρώνει και τις μεγαλύτερες πιθανότητες να περάσει πρώτο την γραμμή του τερματισμού.

Για το πρώτο deal πληροφορίες του bankingnews.gr αναφέρουν ότι το σχέδιο εξαγοράς της Βερόπουλος έχει ήδη κατατεθεί στις πιστώτριες τράπεζες και από εκείνες αναμένεται το πράσινο φως.

Το σχέδιο προβλέπει την απόκτηση της Βερόπουλος από την Metro έναντι μικρού τιμήματος με παράλληλη μείωση του επιτοκίου δανεισμού και επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής των δανείων της.

Η σωτηρία της Βερόπουλος πάντως εκτός από ένα μεγάλο στοίχημα, θα αποτελέσει και τον οδηγό διάσωσης και για άλλες μεγάλες εταιρείες του κλάδου, που αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα ρευστότητας.

Από την άλλη, περισσότερο ώριμο φαίνεται να είναι το deal εξαγοράς της Νίκας, από τον Σπ. Θεοδωρόπουλο της Chipita και την ελληνικών συμφερόντων εταιρία Impala.

Παράγοντες της αγοράς υποστηρίζουν ότι οι υπογραφές είναι έτοιμες να πέσουν καθώς οι οι πιστώτριες τράπεζες έχουν ήδη συμφωνήσει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Νίκας με haircut των δανειακών της υποχρεώσεων (20-30%), οι οποίες σήμερα ανέρχονται στα 70 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τίμημα για την εξαγορά της Νίκας ανέρχεται σε 80 εκατ. ευρώ, και η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα είναι της τάξης των 20 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 10 εκατ. ευρώ θα καλυφθούν από την Impala και τα υπόλοιπα από τον κ. Θεοδωρόπουλο.

ΠΗΓΗ: bankingnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ