Πώς μπορούν να αναστηθούν τα ελληνικά ναυπηγεία

Πώς μπορούν να αναστηθούν τα ελληνικά ναυπηγεία
Μπορεί να σας ακουστεί απίθανο αλλά οι εξελίξεις μπορεί να φέρουν επιτέλους ανάσταση της ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας.

Ο Θ. Δρίτσας το έχει κάνει σταυροφορία του αλλά αυτό λίγη σημασία έχει. Αυτό που έχει σημασία είναι πως η ευρωπαϊκή ένωση ενέκρινε χρηματοδοτήσεις 1 δις ευρώ για τη ναυπήγηση τουλάχιστον 50 νεότευκτων πλοίων μικρών αποστάσεων και ακτοπλοΐας για τον ευρωπαϊκό νότο. Προϋπόθεση είναι να χτιστούν σε ευρωπαϊκά ναυπηγεία (κάτι σαν αυτό που κάνουν οι κινέζοι) για να μην πάνε δηλαδή τα λεφτά αλλού.

Και εμείς εδώ κάλλιστα θα μπορούσαμε να κτίσουμε τέτοια βαπόρια. Το project εχει πάρει πάνω της η Ένωση Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων (και καλά θα κάνει να προσέξει να μην τα… θαλασσώσει) και η εταιρεία ειδικού σκοπού, η Europa Venture .

Ένα ζήτημα είναι βέβαια το ότι τα νέα πλοία θα πρέπει, τουλάχιστον πολλά εξ αυτών, να χρησιμοποιούν ως καύσιμο υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG). Οπότε πρέπει κάποιος να φροντίσει και την ύπαρξη τέτοιων σταθμών ανεφοδιασμού. Θα επανέλθουμε επ' αυτού με πολλά και ενδιαφέροντα μετά την επίσκεψη Τζον Κερι...

ΠΗΓΗ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ