Eπαναλειτουργεί το ΑΤΜ γάλακτος στην Αθήνα - Ποια είναι η νέα επωνυμία

Eπαναλειτουργεί το ΑΤΜ γάλακτος στην Αθήνα - Ποια είναι η νέα επωνυμία
Επαναλειτουγεί εδώ και λίγες ημέρες ο αυτόματος πωλητής γάλακτος στο κέντρο της Αθήνας. Το αυτόματο μηχάνημα πώλησης, ξεκίνησε την λειτουργία του την προηγούμενη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου.

Το ΑΤΜ γάλακτοςτην Πατησίων και Τροίας, γνωστό με την επωνυμία«ΠΙΕΣ Γάλα» άλλαξε χέρια και μετονομάστηκε σε«γάλα του Μοριά».

Υπενθυμίζεταιυτόματος πωλητής είχε σφραγιστεί λίγες μέρες μετά την έναρξη λειτουργίας του, καθώς θεωρήθηκε ότι αντέγραφε τα σήματα του συνεταιρισμού «ΘΕΣγάλα».

Σύμφωνα με το bankingnews.gr το ΑΤΜ γάλακτος πλέον λειτουργεί με διαφορετικά σήματα, από άλλον διαχειριστή ιδιώτη, ο οποίος αυτή τη φορά φρόντισε να κάνει σύμβαση με τον Συνεταιρισμό Αγελαδοτρόφων Ανατολικής Πελοποννήσου, γνωστό σε Αργολίδα και Αρκαδία για το "γάλα του Μοριά" που τυποποιεί εδώ και δύο χρόνια.

Το αυτόματο μηχάνημα πώλησηςείναι ανοιχτό από τις 6 το πρωί με 12 τα μεσάνυχτα. Το ένα λίτρο γάλα έχει κόστος 1 ευρώ ενώ θα υπάρχει δυνατότητα να αγοράσει κάποιος πλαστικό μπουκάλι με 20 λεπτά ή γυάλινο με 50 λεπτά.

Ο πόλεμος στο κλάδο του γάλακτος για ένα ΑΤΜ

Αφορμή για την διαμάχη που ξέσπασε στο κλάδο του γάλακτος, ήταν το ΑΤΜ.. γάλακτος που άνοιξε τον την περασμένη Άνοιξη στην Πατησίων, από το Συνεταιρισμό Αγελαδοτρόφων της Βοιωτίας με το όνομα «Πιες γάλα». Πρόκειται για γάλα που πωλείται απευθείας από τους παραγωγούς.

Ο συνεταιρισμός αγελαδοτρόφων Αγελαδοτρόφων «ΘΕΣγάλα - Πιες», ο πρώτος που άνοιξε και λειτούργησε τέτοια μηχανήματα στην Ελλάδα αντέδρασε άμεσα για το κατάστημα στην Πατησίων κατηγορώντας το ότι προσπαθεί να παραπλανήσει το κοινό οικειοποιούμενο τα σύμβολα και τα χρώματα των δικών του καταστημάτων.

Ο Συνεταιρισμός προσέφυγε στην δικαιοσύνη και με απόφαση της η Πρόεδρος Πρωτοδικών Λάρισας υποχρέωσε την εταιρεία που διαχειρίζεται το εν λόγω κατάστημα να πάψει να χρησιμοποιεί σύμβολα που μοιάζουν με τα σύμβολα του ΘΕΣγάλα - Πιες, αναγνωρίζοντας έτσι την απόπειρα οικειοποίησης της αναγνωρισιμότητας και της επιτυχίας του "ΘΕΣγάλα - Πιες".

ΠΗΓΗ: bankingnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ