Μεγάλο έργο στον Πειραιά αναλαμβάνει η ΤΕΡΝΑ

Μεγάλο έργο στον Πειραιά αναλαμβάνει η ΤΕΡΝΑ
Υπεγράφη σήμερα μεταξύ της νέας διοίκησης της ΕΡΓΑ ΟΣΕ Α.Ε και της Κ/Ξ ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε - ΤΕΡΝΑ Α.Ε η σύμβαση για το έργο «Ολοκλήρωση αναβάθμισης διπλής ηλεκτροκινούμενης σιδηροδρομικής γραμμής στο τμήμα Σ.Σ Πειραιά - Έξοδος Σ.Σ Αθηνών»

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση, το έργο, αξίας 13.645.125,49 ευρώ, εντάσσεται στο συνολικό σχεδιασμό στο πλαίσιο του Προαστιακού Σιδηροδρόμου Αθηνών και κρίνεται ως απαραίτητο για την εξυπηρέτηση των μετακινήσεων των κατοίκων του Νομού Αττικής στο τμήμα Πειραιά-Σιδηροδρομικού Κέντρου Αθηνών (ΣΚΑ).

Τι περιλαμβάνει

Το ευρύτερο έργο συνοπτικά περιλαμβάνει βελτίωση του σιδηροδρομικού δικτύου, ανακαίνιση του Σ.Σ Αθηνών με νέες αποβάθρες, στέγαστρα, διαβάσεις πεζών κτλ. Επίσης προβλέπεται ανακαίνιση και σε όλους τους σταθμούς Πειραιά-ΣΚΑ καθώς και δημιουργία νέων στάσεων για τις ανάγκες του Προαστιακού.

"Πρόκειται λοιπόν για ένα σύνολο από νέες κατασκευές άλλα και υπολειπόμενες εργασίες υποδομής που τα προηγούμενα χρόνια δεν υλοποιήθηκαν λόγω αδυναμιών των εργολαβιών.

Η αναβάθμιση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου, καθώς και η κατασκευή νέων σιδηροδρομικών υποδομών εντός και εκτός Αθήνας, αποτελεί προτεραιότητα της νέας διοίκησης της ΕΡΓΑ ΟΣΕ Α.Ε ,έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η γρήγορη, ασφαλής και οικονομική καθημερινή μετακίνηση των πολιτών ,έχοντας πάντα ως γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και την προστασία του αστικού και φυσικού περιβάλλοντος” σημειώνεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ