Ο επιχειρηματικός γάμος που αλλάζει τα δεδομένα στην αγορά του παγωτού

Ο επιχειρηματικός γάμος που αλλάζει τα δεδομένα στην αγορά του παγωτού
Αλλάζουν τα δεδομένα στην πανευρωπαϊκή –και φυσικά και στην ελληνική αγορά του παγωτού από μια επιχειρηματική κίνηση που αναμένεται να φέρει τα πάνω κάτω. Η Nestle προχωρά στη σύσταση κοινής εταιρείας με την R&R Ice Cream. H πρώτη θα μεταβιβάσει στη δεύτερη τη δραστηριότητα του παγωτού σε Ευρώπη, Αίγυπτο, Φιλιππίνες, Αργεντινή και Βραζιλία. Είναι προφανές λοιπόν ότι η Nestle–η οποία μπήκε δυνατά στο ελληνικό παγωτό το 2006 αποκτώντας τη δραστηριότητα της ΔΕΛΤΑ προετοιμάζεται και αλλαγές και στα …ψυγεία της επί ελληνικού εδάφους  

Το νέο σχήμα αναμένεται να συσταθεί το 2016, μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών και τις σχετικές εγκρίσεις από τις ρυθμιστικές αρχές. Κάθε εταίρος θα κατέχει ίσο μερίδιο της νέας κοινής εταιρείας που θα λειτουργεί σε περισσότερες από 20 χώρες απασχολώντας περισσότερους από 10.000 εργαζόμενους. Αν και δεν έχει διευκρινιστεί το πώς ακριβώς θα λειτουργήσει το νέο σχήμα, εάν δηλαδή μεταφερθεί η παραγωγή στις εγκαταστάσεις της R&R, γεγονός που θα επηρεάσει τη λειτουργία των εγχώριων μονάδων παραγωγής παγωτού της ελληνικής θυγατρικής, πηγές αναφέρουν ότι «η εν λόγω απόφαση κινείται στη λογική της ενδυνάμωσης της δραστηριότητας», σημειώνοντας ότι «ο όμιλος έχει συνάψει ανάλογα joint venture για να στηρίξει και άλλες κατηγορίες στις οποίες έχει παρουσία».

Η Nestle και η R&R διατηρούν συνεργασία τα τελευταία 14 χρόνια, αρχικά στη Βρετανία και την Ιρλανδία και πιο πρόσφατα στην Αυστραλία και τη Νότια Αφρική, όπου η R&R μάλιστα προχώρησε τον περασμένο Μάρτιο στην εξαγορά του κλάδου του παγωτού της Nestle Ν. Αφρικής. Η Nestle ξεκίνησε να δραστηριοποιείται εντατικά με το παγωτό όταν το 2006 εξαγόρασε τη«Δέλτα Παγωτού»,συμπεριλαμβανομένου του εργοστασίου παγωτού στον Ταύρο Αττικής. Πριν από το 2006 είχε μικρή παρουσία με δικά της ψυγεία και λίγα σήματα.

Η R & R Ice Cream προήλθε από τη συγχώνευση το 2006 της βρετανικήςRichmond Foodsκαι της γερμανικήςRoncadinκαι ανήκει στο fund PAI Partners. Η έδρα της είναι στο Ηνωμένο Βασίλειο και διαθέτει εργοστάσια στην ίδια χώρα, όπως επίσης και στη Γερμανία, τη Γαλλία και την Πολωνία, όπου παράγει παγωτά ιδιωτικής ετικέττας για τις κορυφαίες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, ενώ παρασκευάζει επώνυμα παγωτά για λογαριασμό μεταξύ άλλων τηςNestle και της Mondelez (πρώην Kraft Foods).Με τη Nestle συνεργάζεται εδώ και 14 χρόνια, αρχικά στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία και πρόσφατα στην Αυστραλία και τη Νότια Αφρική. Τον Μάρτιο η R & R εξαγόρασε τη δραστηριότητα παγωτού της Nestle στη Νότια Αφρική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ