Η Western Union ενεργοποιεί τις μεταφορές χρημάτων από την Ελλάδα στο εξωτερικό

Η Western Union ενεργοποιεί τις μεταφορές χρημάτων από την Ελλάδα στο εξωτερικό
Την υπηρεσία των εξερχόμενων εμβασμάτων (Western Union Money Transfer®) από την Ελλάδα προς το εξωτερικό, μέσω του συνεργάτη της στη χώρα, το Ίδρυμα Πληρωμών WorldBridge (Paylink®), ενεργοποίησε η Western Union Company, επιτρέποντας στους πελάτες της να πραγματοποιούν εμβάσματα από την Ελλάδα σε περισσότερες από 200 χώρες και περιοχές.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, η επαναλειτουργία της υπηρεσίας, έρχεται σε συνέχεια της εφαρμογής του νέου νομοθετικού πλαισίου που τέθηκε σεισχύ από την Ελληνική Κυβέρνηση, επιτρέποντας στους φορείς που δραστηριοποιούνται στη μεταφορά χρημάτων καιβρίσκονται υπό την επίβλεψη της Τράπεζας της Ελλάδος, να ενεργοποιήσουν εκ νέου τη λειτουργία εξερχόμενωνεμβασμάτων κάτω από ειδικούς όρους. Η WorldBridge, όπως και κάθε Ίδρυμα Πληρωμών, έχει ένα ανώτατο, μηνιαίοχρηματικό όριο για όλα τα εξερχόμενα εμβάσματα.

Η Western Union έχει ήδη ενεργοποιήσει στο μέγιστο βαθμό τις εγχώριες υπηρεσίες της στην Ελλάδα (Western UnionMoney Transfer® service) προσφέροντας τη δυνατότητα πληρωμών τοις μετρητοίς για εμβάσματα στο εσωτερικό αλλάκαι από το εξωτερικό σε περισσότερα από 1.500 σημεία σε ολόκληρη τη χώρα. Οι συναλλαγές σε ευρώ πουπραγματοποιούνται με το σύστημα Western Union Money Transfer® μέσω του δικτύου Paylink και των καταστημάτωνΕΛΤΑ δεν υπόκεινται στον έλεγχο κίνησης κεφαλαίων (capital controls) που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα.

«Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, από κοινού με τους συνεργάτες μας, προκειμένου να αποκαταστήσουμεπλήρως τις υπηρεσίες μας στην Ελλάδα. Από την έναρξη της επιβεβλημένης τραπεζικής αργίας στην Ελλάδα, στα τέληΙουνίου, αυτό αποτελεί προτεραιότητα για εμάς, καθώς συνεχώς αναζητούμε τρόπους να διευκολύνουμε του πελάτες μαςστην Ελλάδα, μέσα σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία», δήλωσε ο Giovanni Angelini, Αντιπρόεδρος καιΓενικός Διευθυντής Ευρώπης της Western Union.

«Στην καρδιά της δραστηριότητας μας παραμένει να συνδέουμε τους ανθρώπους και τα όνειρα τους μέσω τωνυπηρεσιών που προσφέρουμε. Όταν τα χρήματα διακινούνται ελεύθερα, δημιουργούνται καλύτερες οικονομικέςσυνθήκες για όλους. Η επαναλειτουργία των εξερχόμενων υπηρεσιών μας, συνιστά μια σημαντική εξέλιξη για τουςπελάτες μας στην Ελλάδα και μας φέρνει πιο κοντά στην πλήρη αποκατάσταση των υπηρεσιών μας στην Ελλάδα»,συμπλήρωσε.

Η διασυνοριακή ικανότητα της Western Union αποτελεί ένα συνδυασμό φυσικού και ψηφιακού δικτύου που εκτείνεται σεπερισσότερες από 200 χώρες και περιοχές.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν το σύνολο των εμπορικών της σημάτων της, η εταιρείαδιαθέτει πάνω από 500.000 σημεία εξυπηρέτησης σε όλο τον κόσμο – από κορυφαία δίκτυα λιανικής έως τράπεζες,περισσότερα από 100.000 ΑΤΜ και μηχανήματα ηλεκτρονικών συναλλαγών, περισσότερες από 90 τράπεζες πουπαρέχουν τη δυνατότητα για μεταφορές χρημάτων μέσω τραπεζικών λογαριασμών, δυνατότητα εξόφλησης μέσωτραπέζης σε περισσότερες από 50 χώρες, καθώς και ιστοσελίδες wu.com, διαθέσιμες σε 29 χώρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ