ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Από τις 12 Αυγούστου η έναρξη καταβολής της επιστροφής κεφαλαίου

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Από τις 12 Αυγούστου η έναρξη καταβολής της επιστροφής κεφαλαίου
Δικαιούχοι επιστροφής κεφαλαίου είναι οι μέτοχοι που θα είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Σ.Α.Τ. την 6η Αυγούστου 2015. Η καταβολή των χρημάτων θα ξεκινήσει από την 12η Αυγούστου.

Aκολουθεί η ανακοίνωση:

Μετά την υπογραφή από τον Υπουργό Οικονομικών της απόφασης για την «Άρση περιορισμών της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της 18.7.2015 (Α΄84) για τη διενέργεια συναλλαγών στις ελληνικές οργανωμένες αγορές επί χρηματοπιστωτικών μέσων» (ΦΕΚ Β 1617/31-7-2015), και σε συνέχεια των από 9/7/15 και 14/7/15 σχετικών ανακοινώσεων για την επιστροφή κεφαλαίου ποσού 0,09 € ανά μετοχή στους Μετόχους η εταιρεία «ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΒΕΤΕ» ενημερώνει τα εξής:

Από την 5η Αυγούστου 2015 (ημερομηνία αποκοπής) οι μετοχές της Εταιρείας θα είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. με τη νέα ονομαστική αξία των 0,30 € ανά μετοχή και χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην επιστροφή κεφαλαίου με καταβολή μετρητών στους μετόχους ποσού 0,09 € ανά μετοχή. Από την ίδια ημερομηνία, η τιμή εκκίνησης των μετοχών της Εταιρείας στο Χ.Α. θα διαμορφωθεί σύμφωνα με τον Κανονισμό του Χρηματιστηρίου Αθηνών σε συνδυασμό με την υπ' αριθμ. 26 απόφαση του Δ.Σ. του Χ.Α. όπως ισχύει.

Δικαιούχοι επιστροφής κεφαλαίου είναι οι μέτοχοι που θα είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Σ.Α.Τ. την 6η Αυγούστου 2015 (ημερομηνία προσδιορισμού των δικαιούχων –record date).

Ως ημερομηνία έναρξης καταβολής της επιστροφής κεφαλαίου έχει ορισθεί η 12η Αυγούστου 2015 και θα πραγματοποιηθεί μέσω της Τράπεζας Πειραιώς η οποία θα καταβάλει το ποσό της επιστροφής του κεφαλαίου ως εξής:

Στους Χειριστές των δικαιούχων Μετόχων εφόσον τους έχει χορηγηθεί δικαίωμα είσπραξης

Μέσω του δικτύου των καταστημάτων της Τράπεζας «ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.», για όσους εκ των Μετόχων δεν έχουν παράσχει ή έχουν ανακαλέσει τη σχετική εξουσιοδότηση είσπραξης από το χειριστή τους στο Σ.Α.Τ., ή οι μετοχές τους φυλάσσονται στον Ειδικό Λογαριασμό, με την κοινοποίηση του Κ.Α.Μ.Ε. (Κωδικός Αριθμός Μερίδας Επενδυτή, Σ.Α.Τ.) και την επίδειξη του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας, είτε αυτοπροσώπως είτε με νόμιμα εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπό τους, μέχρι 31-12-2015.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ