Περικοπές 6.500 θέσεων εργασίας ανακοίνωσε η Shell

Περικοπές 6.500 θέσεων εργασίας ανακοίνωσε η Shell
Την περικοπή 6.500 θέσεων εργασίας μέσα στο 2015 ανακοίνωσε η Royal Dutch Shell προκειμένου να μειώσει περαιτέρω τις δαπάνες για να αντιμετωπίσει μια παρατεταμένη περίοδο χαμηλών τιμών πετρελαίου, η οποία συνέβαλε στο να μειωθούν κατά 37% τα κέρδη δεύτερου τριμήνου.

Ο αγγλο-ολλανδικός όμιλος είπε επίσης ότι σχεδιάζει να πουλήσει περισσότερα περιουσιακά στοιχεία καθώς προχωρεί στην πρότασή της για εξαγορά της BG Group ύψους 70 δισεκ. δολαρίων, αυξάνοντας τις συνολικές πωλήσεις των περιουσιακών της στοιχείων στα 50 δισ. δολάρια μεταξύ του 2014 και του 2018.

«Πρέπει να είμαστε ανθεκτικοί σε ένα κόσμο όπου οι τιμές πετρελαίου παραμένουν χαμηλές για κάποιο διάστημα, ενώ παράλληλα να παρακολουθούμε την ανάκαμψη», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Μπεν φαν Μπόιρντεν.

Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι προβλέπει να περικοπούν 6.500 θέσεις εργασίας από το προσωπικό και τους άμεσους εργολάβους της το 2015 από τους σχεδόν 100.000 συνολικά υπαλλήλους. Παράλληλα είπε ότι θα μειώσει τις επενδύσεις κεφαλαίων για δεύτερη φορά φέτος στα 30 δισ. δολάρια, ποσό που είναι κατά 20% χαμηλότερο συγκριτικά με πέρυσι καθώς αναμένει η κάμψη στις τιμές του πετρελαίου να διαρκέσει για πολλά χρόνια.

Μεγάλες πετρελαϊκές εταιρίες έχουν μειώσει τις δαπάνες τους για το 2015 κατά 10-15% συγκριτικά με πέρυσι σε μια προσπάθεια να αντισταθμίσουν τις χαμηλές τιμές του «μαύρου χρυσού» που κατά τη διάρκεια του τελευταίου χρόνου έχουν μειωθεί κατά το ήμισυ υποχωρώντας κάτω από τα 55 δολάρια το βαρέλι. Οι ανταγωνίστριές της BP και Total επίσης ανακοίνωσαν περαιτέρω περικοπές αυτή την εβδομάδα.

Τα καθαρά κέρδη της Shell διαμορφώθηκαν το δεύτερο τρίμηνο στα 3,835 δισεκ. δολάρια, συγκριτικά με 6,13 δισεκ. δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα και 3,25 δισ. δολάρια το προηγούμενο τρίμηνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ