Μάρδας: Τα νέα μέτρα θα λύσουν τα προβλήματα που προκάλεσαν τα capital controls στις επιχειρήσεις

Μάρδας: Τα νέα μέτρα θα λύσουν τα προβλήματα που προκάλεσαν τα capital controls στις επιχειρήσεις
Τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν για τις επιχειρήσεις από τα capital controls θα αντιμετωπισθούν μετά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν εκτιμάει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, ο κ. Μάρδας είπε ότι η μεταβίβαση στις τράπεζες της αρμοδιότητας για την έγκριση συναλλαγών έως το ποσό των 100.000 ευρώ θα βελτιώσει τις ταχύτητες.

Ο υπουργός ζήτησε συγγνώμη από τους συνταξιούχους και τους επιχειρηματίες για την ταλαιπωρία που υπέστησαν τις προηγούμενες εβδομάδες, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση έχει γνώση των προβλημάτων που υπάρχουν.

Όσον αφορά στο θέμα που έχει προκύψει από τις συνεχείς αποκαλύψεις του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη για την επεξεργασία ενός plan B για έξοδο από το ευρώ, ο κ. Μάρδας τόνισε ότι το θέμα αυτό δεν συζητήθηκε ποτέ στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ).

Ο ίδιος, πρόσθεσε, ότι είναι αντίθετος σε οποιαδήποτε τέτοια συζήτηση και ότι θα προχωρήσει σε ενημέρωση τις επόμενες ημέρες για τα αρνητικά της δραχμής.

ΠΗΓΗ: enikonomia

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ