Επιστολή Φέσσα προς τους επικεφαλής των Θεσμών

Επιστολή Φέσσα προς τους επικεφαλής των Θεσμών
Τα συμπεράσματα του δημοψηφίσματος και τις θέσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας για την εν εξελίξει διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας και την ανάγκη άμεσης συμφωνίας εντός του Ευρώ και της Ευρωζώνης μεταφέρει στους Θεσμούς με σχετική επιστολή του ο Πρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Θ. Φέσσας.

Μεταξύ άλλων στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

«Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στρέφεται κατά των μέτρων λιτότητας και όχι κατά του ευρώ, όπως σαφώς επαναβεβαίωσε ο Πρωθυπουργός, κος Αλέξης Τσίπρας.»

«Εμείς, η ελληνική επιχειρηματική κοινότητα, πιστεύουμε ακράδαντα ότι η Ελλάδα ανήκει στην ζώνη του ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οιοδήποτε άλλο σενάριο δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση λύση. Η συμμετοχή στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι είναι ο μόνος δρόμος για οικονομική ανάπτυξη, γεωπολιτική σταθερότητα, κοινωνική συνοχή, ευημερία και ένα καλύτερο μέλλον για όλους.»

«Η Ελληνική οικονομία δεν θα καταφέρει να επιβιώσει σε μια παρατεταμένη περίοδο κεφαλαιακών ελέγχων στις τράπεζες. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να αποκατασταθεί κατεπειγόντως η ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες στο πλαίσιο μιας συνολικής συμφωνίας. Η ελληνική επιχειρηματική κοινότητα είναι διατεθειμένη να υποστηρίξει περαιτέρω δημοσιονομικά μέτρα για να ενισχυθεί η θέση της χώρας στη ζώνη του ευρώ»

«Πρέπει να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη. Η εμπιστοσύνη ανακτάται μόνο με πράξεις. Σε αυτές τις ιστορικές στιγμές, η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να μεταφέρει στους ευρωπαίους εταίρους μας ένα ισχυρό μήνυμα ενότητας, υπευθυνότητας και δέσμευσης.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ