Κανονικά η ηλεκτροδότηση της χώρας, διαβεβαιώνει η ΔΕΗ

Κανονικά η ηλεκτροδότηση της χώρας, διαβεβαιώνει η ΔΕΗ
Στην διαβεβαίωση ότι έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μετρά για την ομαλή ηλεκτροδότηση της Ελλάδας για όσο διάστημα χρειαστεί προχώρησε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Μανώλης Παναγιωτάκης από το βήμα της γενικής συνέλευσης των μετόχων η συνεδρίαση της οποίας αναβλήθηκε μετά από αίτημα του Δημοσίου.

«Η ΔΕΗ ήταν και παραμένει παράγων σταθερότητας για τη χώρα», τόνισε ο κ. Παναγιωτάκης και συμπλήρωσε:

«Είμαστε έτοιμοι, πρόσθεσε, να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις προς τους προμηθευτές και τους πιστωτές για την κατασκευή της νέας μονάδας "Πτολεμαΐδα 5", η άδεια της οποίας θα εκδοθεί ίσως και αυτή την εβδομάδα , αν όχι την επόμενη.

Η ΔΕΗ μπορεί να ανταποκριθεί στην προκαταβολή, ώστε να γίνει η έναρξη των εργασιών».

Σύμφωνα με πληροφορίες της Ναυτεμπορικής, υπάρχει σχέδιο διαχείρισης της παραγωγής με στόχο να διαφυλαχθούν τα εγχώρια αποθέματα, με έμφαση στους λιγνίτες, τα νερά και τα αέρια.

Εκτιμάται ακόμη ότι αν υπάρξει μείωση εισαγωγών θα καλυφθεί από τις εγχώριες μονάδες φυσικού αερίου που έχουν κανονική ροή.

Ακόμη, η ηλεκτροδότηση των νησιών είναι εξασφαλισμένη για όλο το καλοκαίρι, καθώς η ΔΕΗ διατηρεί αποθέματα ασφαλείας 90 ημερών. Στις 13 Ιουλίου εξάλλου αναμένονται και 40.000 τόνοι μαζούτ για τις σχετικές μονάδες παραγωγής των νησιών.

Τέλος, σημειώνεται ότι θα υπάρχουν καθημερινές συσκέψεις στην επιχείρηση προκειμένου να εξετάζεται η υπάρχουσα ρευστότητά της.

ΠΗΓΗ: Ναυτεμπορική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ