Η καφετέρια που φτιάχνει ροζ freddo και μπλε frappe - Πώς να ανοίξεις τη δικιά σου

Η καφετέρια που φτιάχνει ροζ freddo και μπλε frappe - Πώς να ανοίξεις τη δικιά σου
Καφετέριες υπάρχουν πολλές. Χρωματιστοί καφέδες όμως; Το 2014, δύο γυναίκες από τη Θεσσαλονίκη επινόησαν μια πατέντα για να «βγάλουν τον καφέ από τα συνηθισμένα». Έτσι, γεννήθηκε η ιδέα του Colored Coffee. Το πρώτο κατάστημα ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη και τώρα σχεδιάζεται η επέκταση και σε άλλα μέρη της Ελλάδας μέσω franchising. Ενδιαφέρεστε;

«Φυσικές ουσίες δημιουργούν την απίστευτα αισθητική παρέμβαση στον καφέ, χωρίς ωστόσο να αλλοιώνουν την αρχική γεύση του μοναδικού ιταλικού Espresso» αναφέρει η ιστοσελίδα της εταιρείας. Το COLORED COFFEE εκτός από τον χρωματιστό καφέ έχει εξειδικευμένο μενού καθώς το όλο εγχείρημα εκπονήθηκε και οργανώθηκε με βάση την υγιεινή διατροφή.

Παράλληλα με τον “χρωματιστό” καφέ, το κατάστημα διαθέτει πλήρη κατάλογο με υγιεινά snacks, φρέσκους χυμούς, smoothies, φρεσκες σαλάτες, light hotdogs, πρωτεϊνικές ομελέτες και energy ροφήματα.

Για την ανάπτυξη της αλυσίδας, το επιχειρηματικό μοντέλο σχεδίασε η New Business. Οι υποψήφιοι επενδυτές θα πρέπει να έχουν υπόψη ότι προβλέπεται entry fee στα 10.000 ευρώ, δεν υπάρχουν royalties, ενώ το μέσο κόστος της επένδυσης κυμαίνεται ανάλογα με την επιφάνεια (ξεκινά από 30.000 ευρώ).

Ο σχεδιασμός έχει γίνει για δύο μοντέλα καταστήματος, μικρά σημεία των 35-40 τ.μ. και μεγαλύτερα άνω των 60 τ.μ. Στόχος είναι η ανάπτυξη σε κεντρικά σημεία και τουριστικές περιοχές.

Αυτό το διάστημα γίνονται συζητήσεις με επενδυτές στην Αθήνα, αλλά άνοιγμα δεν προβλέπεται πριν από το φθινόπωρο, ενώ στην τελική ευθεία είναι τα σχέδια για επέκταση στη Βόρεια Ελλάδα και ειδικότερα στην παραλιακή ζώνη της Θεσσαλονίκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ