Το μαγαζί που ψήνει ελληνικό καφέ και διαβάζει το… φλιτζάνι – Πώς να ανοίξεις το δικό σου

Το μαγαζί που ψήνει ελληνικό καφέ και διαβάζει το… φλιτζάνι – Πώς να ανοίξεις το δικό σου
Και μόνο η ιδέα του να υπάρχει ένας «καφενές» που να ψήνει παραδοσιακό ελληνικό καφεδάκι, φαίνεται αρκετά ελκυστική και αρκετά διαφοροποιημένη από τις καφετέριες με τα espresso και τα freddo που έχει κατακλύσει τις γειτονιές. Τι θα λέγατε όμως αν στο ίδιο σημείο σας… διάβαζαν το φλιτζάνι; Και αν σας λέγαμε ότι αυτή η ιδέα εξαπλώνεται τώρα μέσω franchising που σημαίνει ότι μπορείτε να ανοίξετε και το δικό σας μαγαζί πουλώντας ελληνικό και καφεμαντεία;

Μην βιαστείτε να πιστέψετε ότι πρόκειται περί πλάκας διότι θα διαψευστείτε. Το συγκεκριμένο μαγαζί είναι υπαρκτό, έχει ξεκινήσει από τη Θεσσαλονίκη, το ένα κατάστημα έγιναν τρία και εδώ και μερικούς μήνες έχει ληφθεί η απόφαση να υπάρξει επέκταση μέσω franchising. H αλυσίδα που εξειδικεύεται στον ελληνικό καφέ και στην καφεμαντεία, λέγεται Ωκεανός. Ιδού πως περιγράφει τον… εαυτό της στην ιστοσελίδα της:

Ο Ωκεανός εισάγει μια νέα κατηγορία πολυδιάστατου καταστήματος, που λειτουργεί στη βάση του 3 σε 1 (cafe-bar-καφεκοπτείο), αποσπώντας μερίδια αγοράς, τόσο από την αγορά της καφεστίασης, όσο και από την αγορά της διαχείρισης του ελεύθερου χρόνου. Ένα concept, που παρόλο που είναι τόσο ξεχωριστό και καινοτόμο, εκκινεί από μια απλή ιδέα και εμπνέεται από τον σεβασμό στην ελληνική παράδοση και αυθεντικές γεύσεις. Ο Ωκεανός "απενοχοποίησε" την ανάγνωση του φλιτζανιού, μέσα από ένα all day concept, που συγκέντρωσε εξαρχής πάνω του το ενδιαφέρον ενός πολυσυλλεκτικού κοινού, που επισκέπτεται τα καταστήματα του δικτύου ξανά και ξανά.

Ο Ωκεανός είναι ένα καινοτόμο concept, που βασίστηκε στο αγαπημένο ρόφημα των Ελλήνων, τον ελληνικό καφέ.... αλλά και σε μία συνήθεια που μας έρχεται από τα "βάθη" των αιώνων: Την ανάγνωση του φλιτζανιού. Εδώ η καφεμαντεία είναι δωρεάν, ενώ η απήχηση είναι τέτοια, που για να μάθετε τα μελλούμενα, παίρνετε χαρτί προτεραιότητας! Αν η αναμονή είναι μεγάλη ,μπορείτε κάλλιστα να μελετήσετε κάποιο από τα περιοδικά & τα βιβλία της "αστρονομικής βιβλιοθήκης"

Μία πρόκληση για την συγκεκριμένη αγορά, είναι η αναζήτηση της διαφοροποίησης και η αποφυγή της ρουτίνας στη κατανάλωση. Όταν πρόκειται για καθημερινή συνήθεια, μεγάλη μερίδα του κοινού φθάνει σε ένα σημείο κορεσμού, επιθυμώντας να εμπλουτίσει τις εμπειρίες του. Είναι λοιπόν φυσικό, οι καταναλωτές να επιφυλάσσουν θερμή υποδοχή στα νέα ξεχωριστά λανσαρίσματα, καθώς αναζητούν διαρκώς μια διαφοροποιημένη εμπειρία κατανάλωσης».

Ποια είναι όμως τα οικονομικά δεδομένα του franchising αν θέλετε και εσείς να ανοίξετε ένα τέτοιο κατάστημα; Δείτε ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ