Kορρές: Έξω πάει καλά - Το επενδυτικό ενδιαφερόν για την εταιρεία

Kορρές: Έξω πάει καλά - Το επενδυτικό ενδιαφερόν για την εταιρεία
Στήριξη της εγχώριας αγοράς, παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες και έμφαση στο εξωτερικό, όπου πηγαίνει ιδιαίτερα καλά, θα δώσει η διοίκηση της Κορρές, όπως τονίστηκε στην γενική συνέλευση των μετόχων.


Επόμενος στρατηγικός στόχος για τον Όμιλο είναι το ποσοστό των πωλήσεων στις ξένες αγορές να ανέλθει στο 50% από 40% που είναι σήμερα. Ιδιαίτερη έμφαση αναμένεται να δοθεί στην αγορά της Αμερικής, η οποία αποτελεί και το μεγάλο στοίχημα για την εταιρία
Ενθαρρυντικά όμως είναι και τα μηνύματα από τη αγορά της Βραζιλίας όπου εδώ και μικρό διάστημα έχει ξεκινήσει η υλοποίηση της συμφωνίας με την Avon για λανσάρισμα των προϊόντων Κορρές μέσω τοπικών συνεργατών. Συγκρατημένες προσδοκίες υπάρχουν και για την πορεία στην Ελλάδα, καθώς παρά την αδυναμία της εσωτερικής αγοράς η Κoρρές ενίσχυσε πέρυσι το μερίδιο της κατά 2% και παράλληλα αύξησε τον όγκο πωλήσεων της, τη στιγμή που η συνολική κατανάλωση καλλυντικών υποχωρούσε με διψήφιους ρυθμούς. Να σημειωθεί ότι το 2014 έκλεισε για την Κορρές με σημαντική αύξηση στις πωλήσεις, διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης στη λειτουργική κερδοφορία και υψηλές λειτουργικές ταμειακές ροές .
Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις του ενισχύθηκαν 29%, στα 50,6 εκατ. ευρώ από 39,2 εκατ. το 2013, αποτέλεσμα της θετικής πορείας όλων των στρατηγικών αγορών.
Στο εξωτερικό, ο Όμιλος διπλασίασε (+108%) τις πωλήσεις του, ενώ συνολική ανάπτυξη 49% παρουσίασαν οι αγορές της Γερμανίας, της Αγγλίας, της Ισπανίας, της Γαλλίας και των σκανδιναβικών χωρών.
Παράλληλα, ανάπτυξη της τάξεως του 2% παρουσίασαν και οι πωλήσεις στην Ελλάδα, σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Κορρές, Δ. Βιδάκη, η πορεία των οικονομικών μεγεθών για το 2015 είναι ενθαρρυντική, όπως θα φανεί και από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Ο ίδιος πάντως παραδέχτηκε ότι στην Ελλάδα το δεύτερο τρίμηνο ήταν αρκετά δύσκολο.
Τέλος, δεν έκρυψε ότι υπάρχει ενδιαφέρον από διάφορους ξένους επενδυτές προκειμένου να εισέλθουν στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας, ωστόσο όπως τόνισε το γενικότερο περιβάλλον αβεβαιότητας αποτελεί εμπόδιο στην εκδήλωση οποιαδήποτε πρότασης τη δεδομένη στιγμή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ