Λουκέτο σε ιστορικό ξενοδοχείο της Κηφισιάς

Λουκέτο σε ιστορικό ξενοδοχείο της Κηφισιάς
Έπειτα από 88 χρόνια λειτουργίας, ένα από τα ιστορικότερα ξενοδοχεία της Αθήνας, το Πεντελικόν στην Κηφισιά, κλείνει οριστικά τις πόρτες του εξαιτίας οικονομικών προβλημάτων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων Βαρδή ΑΕ, «η διοίκηση της εταιρίας από την πρώτη στιγμή ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με τον νέο ιδιοκτήτη (από τα μέσα Μαΐου ο νέος ιδιοκτήτης των εγκαταστάσεων είναι ο κος Δουζόγλου), ώστε να επιτευχθεί μία ομαλή μετάβαση από την προηγούμενη ιδιοκτησία στην νέα, και με μοναδικό στόχο την συνεχή, αδιάλειπτη και συνεπέστατη λειτουργία του».

«Παρά τις άοκνες προσπάθειες της Διοίκησης, οι προσπάθειες αυτές δεν απέδωσαν και η σημερινή αιφνίδια απόφαση του νέου ιδιοκτήτη ήταν το εμβληματικό και ιστορικό ξενοδοχείο να διακόψει οριστικά την λειτουργία του την Δευτέρα 25 Μαΐου 2015 στις 12μ.μ., όπως και έγινε» αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας.

Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι, υπάρχει πρόβλεψη να ανακαινιστεί από τον νέο ιδιοκτήτη.

Οι περίπου 120 εργαζόμενοι του ξενοδοχείου ενημερώθηκαν ξαφνικά για το κλείσιμό του. Καλούν τη νέα διοίκηση του ξενοδοχείου να προχωρήσει σε επαναπρόσληψη του ήδη υπάρχοντος προσωπικού.

Το ξενοδοχείο άρχισε να κατασκευάζεται το 1924 και το 1927 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνιά του.

Ένας από τους επιφανείς πελάτες του υπήρξε ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ενώ αποτέλεσε τόπος συνάντησης προσωπικοτήτων.

Στην οδό Δηληγιάννη, στο Κεφαλάρι, το ξενοδοχείο υπήρξε τοπόσημο της ευρύτερης περιοχής, ενώ χαρακτηρίστηκε διατηρητέο κτήριο επί υπουργίας Μελίνας Μερκούρη.

Το ξενοδοχείο από τη δεκαετία του 1980 ανήκε στην οικογένεια του προερχόμενου από την Αυστραλία επιχειρηματία Χάρη Βάρδη.

Τα οικονομικά προβλήματα ξεκίνησαν πριν μερικά χρόνια με αποκορύφωμα την επίσχεση εργασίας, στην οποία βρίσκονταν από τον Φεβρουάριο του 2012 περίπου 80 υπάλληλοι του ξενοδοχείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ