ΣΕΤΕ: Δεχόμαστε στην αύξηση του ΦΠΑ εώς 3% στο τουρισμό για να κλειδώσει η συμφωνία

ΣΕΤΕ: Δεχόμαστε στην αύξηση του ΦΠΑ εώς 3% στο τουρισμό για να κλειδώσει η συμφωνία
"Πλάτη" στις σκληρές διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές για τον ΦΠΑ βάζει ο ΣΕΤΕ ο οποιος δείχνει πρόθυμος να αποδεχτεί αύξηση της τάξεως του 1%-3% προκειμένου να κλείσει η συμφωνία.

«Με μέσο όρο ΦΠΑ από 9% έως 11% στον τουρισμό, άρα επιπλέον 1%-3%, ο τουρισμός στηρίζει την προσπάθεια συμφωνίας, παραμένοντας όμως ανταγωνιστικός»,ανέφερε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων κ. Ανδρέας Ανδρεάδης, τονίζοντας πως κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί είτε με τρεις κλίμακες: διαμονή 7%, εστίαση 14%, και ένα μέσο όρο 9%, είτε με δυο κλίμακες: διαμονή 11%, εστίαση 11%, μέσος όρος 11%.

«Το τουριστικό ''πακέτο'' (από το οποίο το 75% αφορά τη διαμονή και το υπόλοιπο 25% την εστίαση), είναι το μόνο εξαγόμενο προϊόν που έχει ΦΠΑ γιατί καταναλώνεται εντός χώρας, δημιουργώντας, παράλληλα, πολλαπλασιαστικά οφέλη στην ελληνική οικονομία», προσέθεσε.

Τυχόν αύξηση της φορολογίας σε κλίμακα πάνω από τον ανταγωνισμό «θα είναι το μεγαλύτερο υφεσιακό μέτρο γιατί θα καταστρέψει έναν τομέα που αποδίδει ακόμη», σύμφωνα με τον ΣΕΤΕ, πλήττοντας κυρίως τους μικρούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ