Πρόβλημα για τη Βιοχάλκο η εν Ελλάδι παραγωγή

Πρόβλημα για τη Βιοχάλκο η εν Ελλάδι παραγωγή
Η «μετακόμιση» και η συρρίκνωση του ομίλου Βιοχάλκο στην Ελλάδα συνεχίζεται. Ειδικότερα, η εταιρία εξετάζει τη μεταφορά της εν Ελλάδι δραστηριότητάς της στο εξωτερικό. 

Αυτό άφησε να εννοηθεί η διοίκηση του ομίλου στην γενική συνέλευση καθώς όπως τόνισε,η μεταφορά της έδρας της μητρικής Βιοχάλκο στο Βέλγιο δεν απέδωσε τα αναμενόμενα καθώς οι ξένοι θεωρούν οτι το ρίσκο για τον όμιλο συνεχίζει να είναι μεγάλο, καθώς η παραγωγή του βρίσκεται επί ελληνικού εδάφους.

Ανοιχτό παραμένει και το ενδεχόμενο απορρόφησης άλλων θυγατρικών (όπως έγινε με την Σιδενόρκαι τηνΕΤΕΜ) από την μητρική, σχέδιο το οποίο εξετάζεται σε μελλοντικό χρόνο.

Η διοίκηση του ομίλου τόνισε ότι η οικονομική κατάσταση στη χώρα είναι ιδιαίτερα δύσκολη, επισημαίνοντας ότι το κόστος της ενέργειας είναι υψηλό όπως και το κόστος δανεισμού, καθώς ο όμιλος πληρώνει επιτόκιο της τάξης του 6-7% όταν το αντίστοιχο στην Αγγλία είναι 2%.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο εξαγοράς της μεγάλης βιομηχανίας Hellenic Steelστην Θεσσαλονίκη, η θυγατρική του ομίλου Σιδενόρτόνισε ότι δεν την ενδιαφέρει η απόκτηση της καθώς το αντικείμενό της δεν είναι συναφές στο δικό της.

Ελένη Μπότα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ