Αεροπορικοί κολοσσοί επιστρέφουν στην Ελλάδα για ...δουλειές

Αεροπορικοί κολοσσοί επιστρέφουν στην Ελλάδα για ...δουλειές
Σημαντικές ανακατατάξεις, με νέους παίκτες αλλά και νέες επενδύσεις, πραγματοποιούνται τους τελευταίους μήνες, στον κλάδο των αερομεταφορών στην χώρα μας.


Η ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα αλλά και το νέο ρεκόρ που αναμένεται να καταγράψει η τουριστική κίνηση φέτος, έχει φέρει νέες αεροπορικές εταιρίες στους ελληνικούς αιθέρες, αύξηση των δρομολογίων αλλα και νέες απευθείας συνδέσεις με μεγάλες χώρες του εξωτερικού.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση της British Airways η οποία επέστρεψε την προηγούμενη εβδομάδα στο Ηράκλειο της Κρήτης, μετά από 30 χρόνια, μεταφέροντας 120 επιβάτες.
Η πτήση έφθασε την περασμένη Κυριακή στο αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης», όπου μάλιστα πραγματοποιήθηκε μεγάλη εκδήλωση με την συμμετοχή εκπροσώπων της Περιφέρειας Κρήτης αλλά και πλήθος τοπικών αρχών και παραγόντων.
Οι πτήσεις της British Airways θα πραγματοποιούνται τέσσερις φορές την εβδομάδα και ακόμη θα προστεθεί μία πτήση την περίοδο Ιουλίου - Αυγούστου, ενώ από τις 23 Μαΐου η γερμανική Lufthansa θα ξεκινήσει, και πάλι μετά από 20 χρόνια, πτήσεις από Μόναχο προς το αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης».
Παράλληλα μια νέα ελληνική αεροπορική εταιρία ανοίγει τα φτερά της”, προκειμένου να ξανασυνδέσει με απευθείας υπερατλαντικές πτήσεις, την Ελλάδα με τις ΗΠΑ και τον Καναδά.
Πρόκειται για την SkyGreece Airlines, «ένα δημιούργημα από ομογενείς επιχειρηματίες που πίστεψαν σε αυτό το όραμα και το υλοποιούν με σκοπό την τακτική και όχι εποχική σύνδεση της Ελλάδας με την Αμερική".
Η SkyGreece]θα πραγματοποιήσει την πρώτη της πτήση, με τον “Ταξιάρχη” - το ιδιόκτητο Boeing 767/300ER, 274 θέσεων και στη συνέχεια με τον “Άγιο Δημήτριο”- το Air Bus A340/300, 300 θέσεων, συνδέοντας στις 24 Μαΐου την Αθήνα με το Τορόντο ενώ στις 18 Ιουνίου, αναμένεται η πρώτη πτήση από Θεσσαλονίκη προς Τορόντο με στάση στη Βουδαπέστη.
Με την ελληνική σημαία στο ουραίο πτερύγιο και τις σφραγίδες τριών οργανισμών για την ασφάλεια πτήσεων (EASA, USA FAA, CANADA CTA), η SkyGreece Airlines, στις 19 Ιούνιου θα κάνει το πρώτο της ταξίδι από Αθήνα προς Νέα Υόρκη.
Τέλος πάνω από 50% είναι αυξημένο το πρόγραμμα πτήσεων του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών για το φετινό καλοκαίρι.
Στους ταξιδιώτες από/προς Αθήνα προσφέρονται συνολικά 114 τακτικοί προορισμοί, σε 46 χώρες, εκ των οποίων 33 είναι δρομολόγια εσωτερικού και 81 διεθνείς προορισμοί. Οι παραπάνω προορισμοί εξυπηρετούνται από 58 αεροπορικές εταιρείες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ