Επέλαση της Jumbo στη Ρουμανία

Επέλαση της Jumbo στη Ρουμανία
Την αύξηση του δικτύου των καταστημάτων της στη Ρουμανία προωθεί με ταχείς ρυθμούς. Σύμφωνα με σχετικό report της ελληνικής πρεσβείας στη Ρουμανία η Jumbo προγραμματίζει το δίκτυο των καταστημάτων της στη χώρα να φθάσει τα 7 σημεία.


Η εταιρεία άνοιξε το πρώτο κατάστημά της στην Ρουμανία τον Οκτώβριο 2013, ενώ σήμερα αριθμεί πέντε καταστήματα, εκ των οποίων δύο στο Βουκουρέστι και δύο στην επαρχία (Timisoara, Oradea). Κατά το διάστημα Ιουλίου-Δεκεμβρίου 2014, η ελληνική εταιρεία λιανικής πώλησης παιχνιδιών Jumbo είχε 12,7 εκ. ευρώ πωλήσεις και καθαρό κέρδος 3,7 εκ. ευρώ.
Η Jumbo τους πρώτους τρεις μήνες του 2015, από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Μάρτιο του 2015, οι πωλήσεις στα καταστήματα στην Ελλάδα κατέγραψαν θετικό ρυθμό αύξησης αντίστοιχο του εξαμήνου (χωρίς την θετική επιρροή λόγω του «νωρίς Πάσχα») Η ενίσχυση των πωλήσεων στην Κύπρο παραμένει διψήφια, μετά και το άνοιγμα του νέου καταστήματος στην Λεμεσό, ενώ με διψήφιο ρυθμό αναπτύσσονται και τα καταστήματα του ομίλου στη Βουλγαρία. Όσον αφορά τη Ρουμανία τα καταστήματα συνεχίζουν την επιτυχημένη πορεία τους, ενώ το Μάρτιο λειτούργησε το πέμπτο κατάστημα στη χώρα και συγκεκριμένα στην πόλη Arad της Ρουμανίας (12.000 τ.μ.).
Επιπλέον, σημειώνεται ότι σήμερα το δίκτυο καταστημάτων του ομίλου αριθμεί 70 καταστήματα εκ των οποίων τα 52 στην Ελλάδα, 5 στην Κύπρο, 8 στη Βουλγαρία, 5 στην Ρουμανία ενώ διαθέτει και το ηλεκτρονικό κατάστημα e-Jumbo. Ακόμη συνεχίζει να επενδύει με στόχο τη δημιουργία ενός ακόμα καταστήματος στην Ελλάδα (9.000 τ.μ.) μέχρι το τέλος της τρέχουσας οικονομικής χρήσης.
Να σημειωθεί ότι στο εννεάμηνο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης (Ιούλιος 2014-Μάρτιος 2015) ο κύκλος εργασιών του ομίλου Jumbo κατέγραψε σημαντική άνοδο και ανήλθε σε 446,17 εκατ. ευρώ έναντι 410,94 εκατ. ευρώ που ήταν ο τζίρος κατά το αντίστοιχο περσινό διάστημα, σημειώνοντας αύξηση 8,57%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ