Αλυσίδα με 36 καταστήματα στα πρόθυρα κατάρρευσης

Αλυσίδα με 36 καταστήματα στα πρόθυρα κατάρρευσης
Ξεκίνησε η εκποίηση της ακίνητης περιουσίας της πασίγνωστης αλυσίδας καταστημάτων, μετά την απόρριψη της αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 που προβλέπει την προστασία από τους πιστωτές.


Σύμφωνα με πληροφορίες του fpress.gr από μεγάλο δικηγορικό γραφείο, η προσφυγή απορρίφθηκε στις αρχές του μήνα, ενώ με τα έσοδα από την εκποίηση της σημαντικής ακίνητης περιουσίας που διαθέτει η εταιρία Αφοί Κωσταντακάτουθα πληρωθούν οι υποχρεώσεις της σε ασφαλιστικά ταμεία, εφορία κλπ.

Πλέον η εταιρία, η οποία στις καλές ημέρες έφθασε να αριθμεί ένα δίκτυο 36 καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα, ακολουθεί το δρόμο της πτώχευσης με τους εργαζόμενους να είναι απλήρωτοι σχεδόν 10 μήνες.
Η εταιρία είχε υποστεί μεγάλη πτώση των πωλήσεών της την τελευταία εξαετία: Από τις πωλήσεις των 52 και πλέον εκατ. ευρώ το 2007, ο τζίρος έχει μειωθεί σε επίπεδα κάτω του ήμισυ τα τελευταία χρόνια, φθάνοντας για το 2013 στα 23,9 εκατ. ευρώ από 29,1 εκατ. ευρώ το 2012, ενώ οι ζημιές μετά από φόρους φθάνουν τα 4,79 εκατ. ευρώ από 4,6 εκατ. ευρώ το 2013.

Να σημειωθεί ότι τον περασμένο Μάρτιο πραγματοποιήθηκε τριμερή συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας μεταξύ του επιχειρησιακού σωματείου εργαζομένων «Αφοί Κωνσταντακάτου», του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, του προέδρου της εταιρείας και εκπροσώπων του υπουργείου Εργασίας.
Η συνάντηση αυτή έληξε χωρίς αποτέλεσμα αν και ο Υπουργός Εργασίας δεσμεύτηκε ότι από την πλευρά του Υπουργείου γίνονται όλες οι αναγκαίες παρεμβάσεις για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι της επιχείρησης.

Ε.Μ

Δείτε ποιά είναι η εταιρία ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ