Ποιοί μπορούν να παίξουν και πόσα χρήματα μπορούν να ποντάρουν

Ποιοί μπορούν να παίξουν και πόσα χρήματα μπορούν να ποντάρουν
  Tα νέα καταστήματα Play - ΟΠΑΠ μό, θα είναι ανεξάρτητοι αμιγείς χώροι (δηλαδή δεν θα μπορούν να συνδέονται εσωτερικά με οποιαδήποτε άλλο κατάστημα), όπου θα εγκατασταθούν μέχρι 25 παιγνιομηχανήματα.Στα καταστήματα αυτά δεν θα επιτρέπεται οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα σχετική με τυχερά παιχνίδια.


Στα καταστήματα VLTs θα επιτρέπεται:

Η διάθεση φαγητού, αναψυκτικών και πιθανώς χαμηλής περιεκτικότητας αλκοολούχων ποτών (μπύρα, κρασί) μέσω μηχανημάτων αυτόματης πώλησης (vending machines). Τα καταστήματα VLT δεν επιτρέπεται να είναι υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Το κάπνισμα σε συγκεκριμένους χώρους που δεν θα ξεπερνούν το 50% του συνολικού εμβαδού του καταστήματος.
Σύμφωνα με τον Κανονισμό που θα οριστεί από την ΕΕΕΠ, το κάθε κατάστημα θα απέχει συγκεκριμένη απόσταση από σχολεία και η ΟΠΑΠ Α.Ε. έχει σκοπό να τηρήσει διακριτικές αποστάσεις και από άλλα ευαίσθητα σημεία όπως π.χ. εκκλησίες. Επίσης, τα καταστήματα δεν θα είναι ορατά από έξω και θα υπάρχουν ειδικές σημάνσεις που θα διακρίνουν ότι το συγκεκριμένο κατάστημα είναι πιστοποιημένο και λειτουργεί νόμιμα.
Τέλος, το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, σύμφωνα με τον Κανονισμό, μπορεί να είναι από τις 9:00 πμ μέχρι τις 2:00 πμ καθημερινά και μέχρι τις 4 πμ τα Σαββατοκύριακα και τις γιορτές. Η ΟΠΑΠ Α.Ε. θα αναπτύξει τις δικές της πολιτικές ωραρίων που μπορεί να διαφέρουν ανά περιοχή εντός των παραπάνω ορίων που ορίζονται από τον Κανονισμό.

Θεσπίζεται η χρήση Κάρτα Παίκτη

Στα νέα καταστήματα θα είναι υποχρεωτική η χρήση Κάρτα Παίκτη ώστε και ο παίκτης να γνωρίζει τι δαπανά και με ποια συχνότητα και να μπορεί να θέτει ορισμένα όρια «αυτοπεριορισμού».
Δικαίωμα συμμετοχής στα παιχνίδια έχουν μόνο άτομα άνω των 21 ετών, ενώ το μέγιστο ποσό στοιχηματισμού έχει οριστεί στα 2 ευρώ και το μικρότερα στα 0,10 ευρώ.
Επίσης, η ΟΠΑΠ Α.Ε. μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος που διαθέτει, θα δίνει στον παίκτη διάφορες επιλογές ώστε να μπορεί ο καθένας να «ρυθμίζει» την παικτική συμπεριφορά του, όπως π.χ. να θέτει:
Το ανώτατο όριο χρημάτων που θα θέλει να δαπανήσει μέσα σε μια ημέρα
Τη διάρκεια της συνεδρίας του σε κάποιο παιγνιομηχάνημα πριν αρχίσει να παίζει
Τη διάρκεια αποχής (δηλ. αυτοαποκλεισμού) από τη χρήση VLTs