Ποιά είναι η ΘΕΣγάλα

Ποιά είναι η ΘΕΣγάλα
Ο Συνεταιρισμός «ΘΕΣγάλα-ΠΙΕς» ιδρύθηκε στα τέλη του 2010 από ομάδα αγελαδοτρόφων γαλακτοπαραγωγών. Απαρτίζεται από περίπου 102 αγελαδοτρόφους παραγωγούς - μέλη και διαθέτει 57 μονάδες παραγωγής αγελαδινού γάλακτος.

Όσον αφορά στη συνολική παραγωγή γάλακτος, ανέρχεται στους 130 τόνους ημερησίως, ποσότητα που αντιστοιχεί στο 10% της εγχώριας παραγωγής.

Διαθέτει ήδη ένα δίκτυο 13 αυτόματων πωλητών και σύντομα πρόκειται να τοποθετήσει άλλους δύο πωλητές, ενώ διακινεί περίπου έναν τόνο παστεριωμένου γάλακτος ανά μηχάνημα την ημέρα. Σήμερα, ο συνεταιρισμός συνεργάζεται για την παστερίωση του γάλακτος με τον γαλακτοκομικό συνεταιρισμό της Λαμίας. Προκειμένου να αυτονομηθεί και στις ανάγκες της παστερίωσης ο συνεταιρισμός «ΘΕΣγάλα-ΠΙΕς» εξαγόρασε προσφάτως τις εγκαταστάσεις μιας πρώην τυροκομικής μονάδας που θα ανασκευαστεί - πρόκειται για επένδυση ύψους 3 εκατ. ευρώ, η οποία έχει ενταχθεί στον αναπτυξιακό νόμο και επιδοτείται με 1,2 εκατ. ευρώ - σε μονάδα παστερίωσης για να ικανοποιεί τις ανάγκες του δικτύου του.
Πέρυσι οι πωλήσεις του συνεταιρισμού ανήλθαν στα 27 εκατ. ευρώ και τα κέρδη περί τις 600.000 ευρώ, ενώ εφέτος η διοίκηση εκτιμά ότι οι πωλήσεις θα ανέλθουν στα 32 εκατ. ευρώ.