"Πόλεμος" για τα ΑΤΜ γάλακτος - Η σκληρή μάχη για την κατάκτηση της Αθήνας

"Πόλεμος" για τα ΑΤΜ γάλακτος - Η σκληρή μάχη για την κατάκτηση της Αθήνας
Μαίνεται ο πόλεμος για τα … ΑΤΜ του γάλακτος. Η «ιδέα» που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στην Θεσσαλία έπιασε και οι εμπνευστές της θέλουν να την μεταφέρουν στην Αθήνα. Συνάντησαν όμως «αντίπαλο» ο οποίος έσπευσε να πιάσει «στασίδι». Σε αυτό τον «πόλεμο» πρωταγωνιστές είναι η «ΠΙΕΣγάλα» και η «ΘΕΣγάλα». Η ιστορία που περιλαμβάνει φθηνό γάλα, την τεχνολογία και την ευκολία των ATM, σκληρό ανταγωνισμό ακόμη και δικαστικές αποφάσεις, έχει ως εξής: 

Αποφασισμένος να κερδίσει την μάχη της Αθήνας, εγκαθιστώντας του πρώτους αυτόματους πωλητές γάλακτος σε κεντρικά σημεία της πόλης, φέρεται ο συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα, ο οποίος υποχρέωσε προ ημερών τον συνεταιρισμό ΠΙΕΣγάλα να κατεβάσει τις πινακίδες από το ΑΤΜ γάλακτος που εγκατέστησε η δεύτερη στην Κυψέλη.Ετσι, εδώ και δύο εβδομάδες το ΑΤΜ γάλακτος της ΠΙΕΣγάλα, που ξεκίνησε την λειτουργία του στις 20 Μαρτίου είναι κλειστό «λόγω αναβάθμισης μηχανημάτων» όπως υποστηρίζουν οι υπεύθυνοι στα χαρτιά που έχουν κολλήσει στα κατεβασμένα.

Μετά από αυτή την νίκη η ΘΕΣγάλα ετοιμάζει την κάθοδο της στην Αθήνα εγκαθιστώντας μέχρι τον προσεχή Ιούλιο τα πρώτα ΑΤΜ σε κεντρικά σημεία της πόλης.


Το μήλον της έριδος

Αφορμή για την διαμάχη που ξέσπασε στο κλάδο του γάλακτος, ήταν το νέο ΑΤΜ γάλακτος που άνοιξε τον περασμένο μήνα, στη Πατησίων και Τροίας (περιοχή Κυψέλης) από Συνεταιρισμό Αγελαδοτρόφων της Βοιωτίας με το όνομα «Πιες γάλα». Πρόκειται για γάλα που πωλείται απευθείας από τους παραγωγούς.
Ο συνεταιρισμός αγελαδοτρόφων Αγελαδοτρόφων «ΘΕΣγάλα - Πιες», ο πρώτος που άνοιξε και λειτούργησε τέτοια μηχανήματα στην Ελλάδα (διαθέτει 28 καταστήματα σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη) αντέδρασε άμεσα για το κατάστημα στην Πατησίων κατηγορώντας το ότι προσπαθεί να παραπλανήσει το κοινό οικειοποιούμενο τα σύμβολα και τα χρώματα των δικών του καταστημάτων.
Ο Συνεταιρισμός προσέφυγε στην δικαιοσύνη και με απόφαση «η Πρόεδρος Πρωτοδικών Λάρισας με προσωρινή διαταγή και μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων, υποχρεώνει την εταιρεία που διαχειρίζεται το εν λόγω κατάστημα να πάψει να χρησιμοποιεί σύμβολα που μοιάζουν με τα σύμβολα του ΘΕΣγάλα - Πιες, αναγνωρίζοντας έτσι την απόπειρα οικειοποίησης της αναγνωρισιμότητας και της επιτυχίας του "ΘΕΣγάλα - Πιες"».
Στελέχη της ΘΕΣγάλα, εκτιμούν ότι η μάχη έχει κερδηθεί και ετοιμάζουν την κάθοδο τους στην Αθήνα, όπου έχουν ήδη προγραμματίσει μέχρι τον προσεχή Ιούνιο την εγκατάσταση των πρώτων ΑΤΜ γάλακτος σε κεντρικά σημεία της πόλης.

Δείτε πόσο στοιχίζει το γάλα στα ΑΤΜ ΕΔΩ

Δείτε ποιά είναι η ΘΕΣγάλα ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ