Τα "φρουτάκια" επιστρέφουν - Πού θα τα βρείτε και πότε

Τα "φρουτάκια" επιστρέφουν - Πού θα τα βρείτε και πότε
Mέχρι τα τέλη Ιουνίου αναμένεται να ξεκινήσουν τα VLTs του ΟΠΑΠ, καθώς ήδη η διοίκηση του Οργανισμού ολοκληρώνει τις τελευταίες τεχνικές λεπτομέρειες.


Σε κάθε πρακτορείο VLTs που θα φέρει την εμπορική ονομασία “Play – ΟΠΑΠ”, θα λειτουργούν μέχρι 25 παιγνιομηχανήματα. Τα καταστήματα θα είναι ανεξάρτητοι αμιγείς χώροι (δηλαδή δεν θα μπορούν να συνδέονται εσωτερικά με οποιαδήποτε άλλο κατάστημα), με την πλειονότητά τους (250 καταστήματα) να αναπτύσσονται στην Αττική. Άλλα 101 καταστήματα θα λειτουργήσουν στην Κεντρική Μακεδονία, 34 σε Θεσσαλία και από 25 σε Κρήτη και Κεντρική Ελλάδα. Οι παιγνιομηχανές θα είναι δύο τύπων (up-rights και slant-tops) και θα προσφέρουν από 5 διαφορετικά παιχνίδια.
Τα οφέλη από την ανάπτυξη των VLTs θα είναι πολλαπλά και για την ελληνική οικονομία, καθώς αναμένονται επιπλέον φορολογικά έσοδα για το κράτος (ήδη το 30% των μεικτών εσόδων θα καταλήγει στα δημόσια ταμεία συνεισφέροντας σημαντικά δημοσιονομικά έσοδα).
Σύμφωνα με την διοίκηση του ΟΠΑΠ, σημαντικά είναι τα οφέλη που θα προκύψουν και από την καταπολέμηση του παράνομου τζόγου, καθώς σύμφωνα με εκτιμήσεις τις ΕΕΕΠ και διεθνείς μελέτες, στη χώρα μας λειτουργούν 80.000-100.000 παράνομες μηχανές διάφορων τύπων με ετήσιο τζίρο στα επίπεδα των 5,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Επίσης, αναμένεται ότι θα δημιουργηθούν άμεσα ή έμμεσα πάνω από 10.000 νέες θέσεις εργασίας, θα καταπολεμηθεί η μαύρη εργασία και παράλληλα θα τονωθεί η τοπική αγορά ακινήτων και ο κατασκευαστικός κλάδος.


Ανάσα στην κτηματαγορά

Την ίδια στιγμή, σημαντική ανάσα στην κτηματαγορά δίνει ο ΟΠΑΠ, ο οποίος αναδεικνύεται σε «κινητήριο μοχλό του real estate», μέσω της δημιουργίας των Gaming Halls.
Όπως αναφέρουν στο fpress παραγοντες της κτηματαγοράς, η μόνη κινητικότητα που παρατηρείται στην αγορά, αφορά στη ζήτηση καταστημάτων που θα ενταχθούν στο νέο δίκτυο του ΟΠΑΠ.
Να σημειωθεί ότι ο ΟΠΑΠ αναζητεί καταστήματα της τάξεως των 130-180 τ.μ., εκ των οποίων τα 75 τ.μ. θα αφορούν τον χώρο εγκατάστασης των VLTs.
Κάθε κατάστημα θα έχει έως 25 παιγνιομηχανήματα (VLTs), όπως επίσης μηχανήματα αυτόματης πώλησης φαγητού και ποτού, αλλά και μπαρ.

Δείτε ποιοί μπορούν να παίξουν και πόσα χρήματα μπορούν να ποντάρουν ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ