Σκλαβενίτης: Ανοίγει δεύτερο κατάστημα στην επαρχία

Σκλαβενίτης: Ανοίγει δεύτερο κατάστημα στην επαρχία
Το δεύτερο κατάστημα εκτός Αττικής -μετά την Κόρινθο - ανοίγει ο Σκλαβενίτης.


Συγκεκριμένα, στην τελευταία συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Χαλκίδας τέθηκε θέμα περί προέγκρισης ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, ιδιοκτησίας Ι. & Σ. Σκλαβενίτης ΑΕΕ, επιχείρηση (κατάστημα τροφίμων και ποτών), στην οδό Ορέστη Μακρή 3, στη Χαλκίδα. Η προέγκριση δόθηκε και όπως φαίνεται, θα αρχίσει διαδικασία επιλογής προσωπικού, ενώ το κατάστημα φαίνεται ότι θα αρχίσει τη λειτουργία του μετά το καλοκαίρι του 2015. Το κτίριο που θα στεγαστεί ο Σκλαβενίτης βρίσκεται απέναντι από το Μασούτη.
Εκτός από το συγκεκριμένο κατάστημα μέχρι το καλοκαίρι αναμένεται να λειτουργήσει το πρώτο εκτός Αττικής κατάστημα «Σκλαβενίτης» στην Κόρινθο, στο εμπορικό κέντρο «Mare West», που αναπτύσσει ο Όμιλος Βιοχάλκο.
Να σημειωθεί ότι η αλυσίδα, μετά τις εξαγορές του 60% της αλυσίδας «Χαλκιαδάκης», η οποία δραστηριοποιείται στην Κρήτη και της Makro Cash & Carry Hellas έχει ήδη αποκτήσει παρουσία στην περιφέρεια, έστω και αν πρόκειται για καταστήματα που δεν φέρουν το σήμα «Σκλαβενίτης».
Την ίδια στιγμή η Σκλαβενίτης έχει ήδη προχωρήσει στην υπογραφή συμφωνίας για την απόκτηση του 60% της Βερόπουλος (της μητρικής), με την προοπτική εξαγορά του υπολοίπου 40% μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.
Σύμφωνα με τη συμφωνία τα καταστήματα VERO σε Σερβία και ΠΓΔM θα παραμείνουν στον έλεγχο του Νίκου Βερόπουλου. Με την εξαγορά της Βερόπουλος από την Σκλαβενίτης, δημιουργείται ένας υπερόμιλος σουπερμάρκετ, ο οποίος θα έχει τζίρο πάνω από 2 δις ευρώ και θα αριθμεί περί τα 330 καταστήματα τόσο στο λεκανοπέδιο της Αττικής όσο και σε 47 επαρχιακές πόλεις.
Επιπλέον από το 2013 μέχρι και πρόσφατα, Σκλαβενίτης απέκτησε μέσω εξαγορών 5 καταστήματα της αλυσίδας Μπαλάσκας, 4 καταστήματα της αλυσίδας Δούκας και 9 καταστήματα της αλυσίδας EXTRA Πρώτα και Φθηνά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ