Το τελεσίγραφο της Eldorado και η "απόβαση" των εργαζομένων στην Αθήνα

 Το τελεσίγραφο της Eldorado και η "απόβαση" των εργαζομένων στην Αθήνα
Στην Αθήνα προκειμένου να διαμαρτυρηθούν και να ζητήσουν απαντήσεις από το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας για το μέλλον της επένδυσης του έργου εξόρυξης χρυσού στην Χαλκιδική έχουν καταφθάσει 2.000 εργαζόμενοι στα μεταλλεία στις Σκουριές.


Στην μεγάλη διαδήλωση που ήδη έχει ξεκινήσει στην Αθήνα υπέρ των μεταλλείων χρυσού, στην οποία συμμετέχουν επίσης συγγενείς και φίλοι των εργαζόμενων, ο αριθμός των διαδηλωτών έχει ξεπεράσει τους 5.000.
Συγκεκριμένα, για σήμερα έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ενώ στη συνέχεια οι διαδηλωτές θα πραγματοποιήσουν πορεία προς το Σύνταγμα.
Στην πρώτη μεγάλη συγκέντρωση - διαδήλωση κατά της νέας κυβέρνησης, από τους εργαζόμενους των μεταλλείων είχε αναφερθεί το fpress στις 3/4.
Την ίδια ώρα σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της Eldorado Gold έχει δώσει τελεσίγραφο στην ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να πάρει πίσω την ανάκληση για επανέλεγχο δύο αδειών για το υπό κατασκευή εργοστάσιο εμπλουτισμού που κατασκευάζει στις Σκουριές.
Στην περίπτωση που δεν γίνει κάτι τέτοιο, η Eldorado Gold προειδοποιεί ότι θα βγάλει σε διαθεσιμότητα το σύνολο των εργαζομένων (περί τους 2.000), που απασχολούνται στα μεταλλεία, απόφαση από την οποία θίγονται και άλλοι περίπου 5.000 έμμεσοι συνεργάτες.

Δείτε τί έγραφεο το fpress στις 3/4 ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ