Η Λακωνική, ο Νίκας και η ολλανδική Impala

 Η Λακωνική, ο Νίκας και η ολλανδική Impala
Στα χέρια του ολλανδικού fund Impala Invest πέρασε σύμφωνα με πληροφορίες η Λακωνική Τροφίμων, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα των αλλαντικών και διαθέτει δύο εργοστάσια σε Αθήνα και Σπάρτη.

Να σημειωθεί ότι η Impala Invest και ο Σπ. Θεοδωρόπουλος της Chipita, έχουν υποβάλλει από κοινού πρόταση για την εξαγορά της αλλαντοβιομηχανίας Νίκας .
Την Λακωνική Τροφίμων, έχει ιδρύσει ο Παναγιώτης Nίκας ο οποίος είναι και ο ιδρυτής της ΠΓ Nίκας και ο οποίος αποχώρησε μετά την πώληση της εισηγμένης αλλαντοβιομηχανίας στην Global Fianance του Α. Πλακόπητα. Η Λακωνική Τροφίμων παράγει μία ευρεία γκάμα αλλαντικών, αλλά και άλλες σειρές προϊόντων τροφίμων με βάση το ελαιόλαδο και την ελιά ενώ στη χρήση του 2013 εμφάνισε τζίρο 12,72 εκατ. ευρώ και ζημίες 32 χιλ. ευρώ.


Κοντά σε συμφωνία για την πώληση της Νίκας

Πολύ κοντά στην απόκτηση της αλλαντοβιομηχανίας Νίκας βρίσκεται η Impala και ο Σ. Θεοδωρόπουλος.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι πιστώτριες τράπεζες έχουν ήδη συμφωνήσει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Νίκας με haircut των δανειακών της υποχρεώσεων (20-30%), οι οποίες σήμερα ανέρχονται στα 70 εκατ ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, το τίμημα για την εξαγορά της Νίκας» ανέρχεται σε 80 εκατ. ευρώ, και η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα είναι της τάξης των 20 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 10 εκατ. ευρώ θα καλυφθούν από την Impala και τα υπόλοιπα από τον κ. Θεοδωρόπουλο.

Επόμενος στόχος για τον κ. Θεοδωρόπουλο είναι η εισαγωγή της Chipita στο Χρηματιστήριο όταν όμως οι συνθήκες θεωρηθούν ότι είναι οι κατάλληλες. Η Chipita είχε εισαχθεί στο ελληνικό Χρηματιστήριο για πρώτη φορά το 1994, πορεία, όμως, που σταμάτησε το 2006 με τη συγχώνευσή της τότε με τη Δέλτα του Δ. Δασκαλόπουλου. Να σημειωθεί ότι ο Ομιλος που καταγράφει τζίρο μισού δις ετησίως, δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 35 χώρες, διαθέτει μονάδες παραγωγής σε Ελλάδα, Ρωσία, Πολωνία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Ινδία και Τουρκία και μονάδες παραγωγής με στρατηγικές συνεργασίες σε Μεξικό, Αίγυπτο και Σαουδική Αραβία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ