Ξέσπασε πόλεμος για τα ATM γάλακτος - Η μάχη της Αθήνας

Ξέσπασε πόλεμος για τα ATM γάλακτος - Η μάχη της Αθήνας
Kόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ των δύο συνεταιρισμών ΘΕΣγάλα και ΠΙΕΣγάλα, με αφορμή έναν αυτόματο πωλητή γάλακτος στο κέντρο της ΑΘήνας.


Ειδικότερα ο συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα καταφέρεται εναντίον της ΠΙΕΣγάλα για απόπειρα παραπλάνησης του καταναλωτικού κοινού μέσω οικειοποίησης της επιτυχίας του με τη χρήση ίδιων ή παρεμφερών συμβόλων.
Ο συνεταιρισμός διευκρινίζει ότι δεν έχει καμία σχέση με το συγκεκριμένο κατάστημα που βρίσκεται στην οδό Πατησίων και Τροίας στην περιοχή της Κυψέλης.
Προειδοποιεί, δε, ότι θα διαφυλάξει με κάθε τρόπο τα έννομα συμφέροντά του.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το εν λόγω μηχάνημα φέρει το σήμα "ΠΙΕΣ Γάλα" και φέρεται να ανήκει σε ομώνυμο συνεταιρισμό αγελαδοτρόφων από τη Βοιωτία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ο ΘΕΣγάλα-Πιές:

"Αναφορικά με τη λειτουργία καταστήματος Αυτόματου Πωλητή φρέσκου γάλακτος στην οδό Πατησίων και Τροίας στην Αθήνα και συνεπακόλουθα δημοσιεύματα σε ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης ο Συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα – ΠΙΕς τονίζει τα εξής:
1. Το συγκεκριμένο κατάστημα δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το Συνεταιρισμό Αγελαδοτρόφων «ΘΕΣγάλα – Πιές» που λειτουργεί ήδη 28 καταστήματα σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη
2. Η χρήση ίδιων στοιχείων ή παρεμφερών συμβόλων και χρωμάτων έχει ως στόχο να παραπλανήσει το καταναλωτικό κοινό και να οικειοποιηθεί την επιτυχία, την αναγνωρισιμότητα, τη δυναμική και τη φήμη του Συνεταιρισμού ΘΕΣγάλα - ΠΙΕς πανελλαδικά.
3. Ο Συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα - ΠΙΕς θα διαφυλάξει με κάθε τρόπο τα έννομα συμφέροντά του.
Είναι αδιανόητο, το 2015, σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα, όπου πρέπει να προάγεται η υγιής επιχειρηματικότητα και ο υγιής ανταγωνισμός, να χρειάζεται να αντιπαλεύουμε τριτοκοσμικές πρακτικές για να διαφυλάξουμε τα αυτονόητα συμφέροντα μας, αντί να είμαστε προσηλωμένοι στην ανάπτυξη της επιχειρηματικής μας δραστηριότητας".

Το μήλον της έριδος

Αφορμή για την διαμάχη που ξέσπασε στο κλάδο του γάλακτος, αποτελεί το νέο ΑΤΜ.. γάλακτος που άνοιξε προ ημερών στη γωνία Πατησίων και Τροίας (περιοχή Κυψέλης) από Συνεταιρισμό Αγελαδοτρόφων της Βοιωτίας με το όνομα «Πιες γάλα». Πρόκειται για γάλα που πωλείται απευθείας από τους παραγωγούς.
Οι Αθηναίοι θα μπορούν να προμηθευτούν από εκεί 24 ώρες το 24ωρο φρέσκο «ποιοτικό γάλα στην πλέον ανταγωνιστική τιμή» - όπως γράφει το αυτόματο μηχάνημα - προς 50 λεπτά το μισό λίτρο και προς 1 ευρώ το ένα λίτρο. Επίσης, με την αγορά προπληρωμένης κάρτας μπορεί κανείς να αγοράσει το 1 λίτρο φτηνότερα, προς 90 λεπτά. Δίπλα στον αυτόματο πωλητή υπάρχει ένα δεύτερο μηχάνημα όπου μπορεί να αγοράσει κανείς πλαστικό μπουκάλι για να βάλει το γάλα. Μπορεί όμως να έρθει κανείς με το δικό του μπουκάλι από το σπίτι και απλώς να αγοράσει το φρέσκο γάλα.


Ποιά είναι η ΘΕΣΓάλα

Ο Συνεταιρισμός «ΘΕΣγάλα-ΠΙΕς» ιδρύθηκε στα τέλη του 2010 από ομάδα αγελαδοτρόφων γαλακτοπαραγωγών. Απαρτίζεται από περίπου 102 αγελαδοτρόφους παραγωγούς - μέλη και διαθέτει 57 μονάδες παραγωγής αγελαδινού γάλακτος. Όσον αφορά στη συνολική παραγωγή γάλακτος, ανέρχεται στους 130 τόνους ημερησίως, ποσότητα που αντιστοιχεί στο 10% της εγχώριας παραγωγής.
Διαθέτει 12 αυτόματους πωλητές φρέσκου γάλακτος στη Λάρισα και 10 στη Θεσσαλονίκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ