Η χρυσή χρονιά της Aegean - Τουρισμός και ...πετρέλαιο φουσκώνουν τα κέρδη

Η χρυσή χρονιά της Aegean - Τουρισμός και ...πετρέλαιο φουσκώνουν τα κέρδη
Η σημαντική άνοδος του τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα μας, η επέκταση του δικτύου της εταιρείας εντός και εκτός Ελλάδας αλλά και η συνένωσή της με την Olympic Air ήταν οι βασικοί λόγοι που η Aegean Airlines κατάφερε για το 2014 να πετύχει το ιστορικό ρεκόρ 10,1 εκατ. επιβατών, καθώς και αύξηση 53% στα καθαρά της κέρδη.


Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Aegean, Ευτύχιο Βασιλάκη “Η τουριστική κίνηση αυξήθηκε πέρυσι, οι προορισμοί που εντάξαμε στο δίκτυο το 2013 ωρίμασαν, ενώ υπήρξαν οφέλη από την μείωση του κόστους λόγω των συνεργιών με την Olympic”.
Ο κ. Βασιλάκης αναφέρθηκε και στον σκληρό ανταγωνισμό που υπάρχει με την ιρλανδική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair σε Ελλάδα και Κύπρο και είχε ως αποτέλεσμα το μερίδιο αγοράς της Aegean να παραμείνει στο 15-18%.
Αναφερόμενος στην επέκταση του δικτύου της που επιχειρεί φέτος η Aegean, ο Ε. Βασιλάκης διευκρίνισε πως αφορά συνολικά επιπλέον 2 εκατ. θέσεις από τις οποίες 300.000 αφορούν τις γραμμές εντός Ελλάδας, το 1 εκατ. θέσεις τις γραμμές εξωτερικού (πλην Κύπρου) και οι 700.000 τις γραμμές εξωτερικού από την Κύπρο.
Ο αντιπρόεδρος της Aegean επιβεβαίωσε πως η εταιρεία υλοποιεί την παραγγελία στην Airbus για την προμήθεια επτά νέων αεροσκαφών από τα οποία τρία θα ενταχθούν στο στόλο της φέτος και τα υπόλοιπα 4 το 2016.
Επειδή φέτος θα παραληφθούν τρία από τα νέα αεροπλάνα της εταιρείας ενώ ο σχεδιασμός προβλέπει την προσθήκη συνολικά επτά αεροπλάνων, η Aegean, σύμφωνα με τον Ε. Βασιλάκη, θα καλύψει φέτος το κενό με τη μίσθωση τεσσάρων αεροπλάνων με τη μορφή λίζινγκ διάρκειας ενός έτους.
<ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην πτώση των τιμών του πετρελαίου που ευνοεί τα μεγέθη της εταιρείας, ενώ για περίπου 40% της απαιτούμενης ποσότητας έχουν συναφθεί συμβόλαια αντιστάθμισης κινδύνου από τον Ιούλιο έως τον Δεκέμβριο και για το 25% έχει γίνει hedging από τον Ιανουάριο έως σήμερα.
Nα σημειωθεί ότι η Aegean, όπως και όλες οι αεροπορικές εταιρείες, ευνοείται από την πτώση της τιμής του πετρελαίου, καθώς οι δαπάνες για καύσιμα αντιστοιχούν στο 30% των συνολικών λειτουργικών δαπανών.
Σύμφωνα με αναλυτές, η εταιρεία έχει προσυμφωνήσει να αγοράσει στην τιμή των 85 δολαρίων ανά βαρέλι, το 50% της ποσότητας για το 2015, τίμημα χαμηλότερο συγκριτικά με τον ανταγωνισμό.
Αντίθετα η υποτίμηση του ευρώ έναντι του αμερικανικού δολαρίου επηρεάζει αρνητικά την κερδοφορία της εισηγμένης, με τις λειτουργικές δαπάνες που είναι αποτιμημένες σε δολάρια να ανέρχονται σε 50% του συνόλου.
Ο κ. Βασιλάκης χαρακτήρισε ιδιαίτερα θετική χρονιά το 2015, λόγω των πολύ καλών προορισμών για τον τουρισμό.

Δείτε τα μεγέθη του 2014 ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ