Πλαίσιο: Εκτός Ελλάδος μέρος των χρημάτων λόγω οικονομικής αβεβαιότητας

Πλαίσιο: Εκτός Ελλάδος μέρος των χρημάτων λόγω οικονομικής αβεβαιότητας
Εκτός Ελλάδας διατηρεί μέρος των χρημάτων της η Πλαίσιο.


Όπως αποκάλυψε χτες ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος κ. Κωνσταντίνος Γεράρδος στην εκδήλωση της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών ένα μέρος των χρημάτων είναι σε τράπεζες του εξωτερικού λόγω της οικονομικής αβεβαιότητας που επικρατεί τους τελευταίους μήνες.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι συναλλαγές με το εξωτερικό δεν έχουν μεταβληθεί και συνεχίζεται η τακτική των προηγούμενων μηνών που έλεγε ότι το 30% των χρημάτων δίνεται ως προκαταβολή με την παραγγελία των προϊόντων και με την παράδοση γίνεται η εξόφληση. Ο κ. Γεράρδος ανέλυσε τη στρατηγική για το 2014, η οποία είχε τους παρακάτω άξονες:

- Ενίσχυση της θέσης των brands του Πλαισίου,
- Βελτίωση της θέσης του Πλαισίου στα Consumer Electronics και στην Τηλεφωνία,
- Επένδυση σε καινοτόμες τεχνολογίες που θα βελτιώσουν την παραγωγικότητα και το επίπεδο εξυπηρέτησης πελατών
Βασισμένο σε αυτούς τους άξονες, το Πλαίσιο ισχυροποίησε το Turbo-X στην κατηγορία των tablet που κατέχει πλέον την πρώτη θέση στην Ελλάδα, πέτυχε τριψήφια ανάπτυξη στην κατηγορία των Turbo-X τηλεοράσεων, επίσης τριψήφια ανάπτυξη στα Turbo-X κινητά, αλλά και διπλασιασμό πωλήσεων των προϊόντων goomby στην τελευταία σχολική περίοδο.
Τέλος, όπως τόνισε ο ίδιος η άνοδος του δολαρίου έναντι του ευρώ επηρεάζει τις τελικές τιμές του προϊόντος , οι οποίες πλέον διαμορφώνονται σε υψηλότερα επίπεδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ