Τα μέτρα για την ανάκαμψη της ελληνικής βιομηχανίας [Λίστα με 25 προτάσεις]

Τα μέτρα για την ανάκαμψη της ελληνικής βιομηχανίας [Λίστα με 25 προτάσεις]
Εστίαση σε δραστηριότητες με διακριτό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, αποκατάσταση ρευστότητας, σταθερό ρυθμιστικό περιβάλλον και σύνδεση έρευνας και επαγγελματικής κατάρτισης με την παραγωγή ζητά από την κυβέρνηση με επιστολή του ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Θεόδωρος Φέσσας, εκ μέρους και των προέδρων των Περιφερειακών Βιομηχανικών Συνδέσμων (ΣΒΑΠ – ΣΒΒΕ – ΣΒΘΚΕ – ΣΕΒΠΔΕ).

Με την επιστολή αυτή οι επικεφαλής της Ελληνικής Βιομηχανίας καταθέτουν 25 προτάσεις για μια Νέα Βιομηχανική Πολιτική, σημειώνοντας ότι η ανασυγκρότηση της παραγωγικής βάσης της ελληνικής οικονομίας μπορεί να επιτευχθεί με τη δημιουργική συνεργασία της Κυβέρνησης και των Βιομηχανικών Συνδέσμων της χώρας, στη βάση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου βιομηχανικής πολιτικής.

Ο κ. Φέσσας στην επιστολή τονίζει ακόμη ότι «θεωρούμε κρίσιμη και επείγουσα την ενεργοποίηση της Διυπουργικής Επιτροπής Βιομηχανικής Πολιτικής (ΦΕΚ A΄ 37/14.2.2014) προκειμένου να συζητήσουμε μαζί σας τις προτάσεις μας στο πλαίσιο των εργασιών της».

Σημειώνεται ότι η επιστολή με τις προτάσεις της ελληνικής βιομηχανίας απευθύνεται στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και στους υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Επικρατείας, καθώς και στους υπουργούς και αναπληρωτές υπουργούς Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού.

Για τους φορείς της βιομηχανίας της χώρας οι βασικοί στόχοι βιομηχανικής πολιτικής, είναι:

1. εστίαση σε δραστηριότητες με διακριτό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα

2. αποτελεσματική χρηματοδότηση επενδύσεων και αποκατάσταση ρευστότητας

3. προσαρμογή των επιχειρήσεων στις οικονομικές και τεχνολογικές αλλαγές

4. σταθερό και απλό ρυθμιστικό περιβάλλον για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων

5. πολιτικές ενίσχυσης της διεθνοποίησης και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων

6. ριζοσπαστική σύνδεση των συστημάτων έρευνας και επαγγελματικής κατάρτισης του ανθρώπινου δυναμικού με την παραγωγή.

Δείτε τις προτάσειςτου ΣΕΒ για τη βιομηχανία ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ