Επιστρέφουν οι ηλεκτρικές συσκευές με την ελληνική υπογραφή

Επιστρέφουν οι ηλεκτρικές συσκευές με την ελληνική υπογραφή
Αναμνήσεις του παρελθόντος γεννά η επιστροφή στην αγορά της ιστορικής ελληνικής μάρκας λευκών συσκευών ΙΖΟΛΑ που ιδρύθηκε από τον Παναγιώτη Δράκο στη Θήβα το 1930 και αποτέλεσε για τη χώρα, για πάνω από 50 χρόνια, μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες, με περισσότερους από 2.500 εργαζόμενους και παραγωγή 800.000 συσκευών ετησίως.


Σημειώνεται ότι η πρώτη ελληνική ηλεκτρική κουζίνα ΙΖΟΛΑ παράχθηκετο 1951 και το 1952 το πρώτο ψυγείο. Από τότε και έως τα μέσα της δεκαετίας του 1990, η μάρκα κατέλαβε την πρώτη θέση στις πωλήσεις ηλεκτρικών συσκευών, ξεπερνώντας σε μερίδια αγοράς το 48%.

Η ΙΖΟΛΑ μεσουράνησε στην ελληνική αγορά ως η βιομηχανία οικιακών συσκευών που έφερε «τον πολιτισμό στο σπίτι». Αυτό ήταν και το σύνθημα που την ακολουθούσε για πολλές δεκαετίες. Ήδη, διατίθενται στα καταστήματα ηλεκτρικών συσκευών, οι πρώτες κουζίνες ΙΖΟΛΑ νέας εποχής, σε τρεις τύπους: εμαγιέ, κεραμικές και εντοιχιζόμενες.

Την ελληνική μάρκα ΙΖΟΛΑ αναβιώνει η Γ.Ε ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΕΕ. Ο πρόεδρος της εταιρείας, Γιώργος Δημητρίου, δήλωσε για το νέο αυτό εγχείρημα ότι «η ΙΖΟΛΑ υπήρξε μια θρυλική μάρκα, υπόδειγμα δημιουργικότητας μέσα σε δύσκολες οικονομικές συγκυρίες και νιώθουμε υποχρεωμένοι να δώσουμε στη νέα γενιά καταναλωτών την ευκαιρία να τη γνωρίσει, να την εμπιστευτεί και να την αγαπήσει, όπως οι προηγούμενες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ