Λουκέτο στην Ιπποτούρ – ΟΔΙΕ: Αναστέλλονται οι ιπποδρομίες

Λουκέτο στην Ιπποτούρ – ΟΔΙΕ: Αναστέλλονται οι ιπποδρομίες
Λουκέτο βάζει η πρώην εισηγμένη το Χρηματιστήριο Αθηνών Ιπποτούρ  η οποία δραστηριοποιείται με την εκτροφή αλόγων που προορίζονται για τον ελληνικό ιππόδρομο, αλλά και με την παραγωγή μανιταριών.


Τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η εταιρία, και τα οποία την οδήγησαν στην διαγραφή της από το ταμπλό του Χρηματιστηρίου το 2013, έχουν ως αποτέλεσμα οι 35 εργαζόμενοι που απασχολούνται στο ιπποφορβείο της να δούν την πόρτα της εξόδου.
Ηδη ξεκίνησαν οι πρώτες απολύσεις του προσωπικού ενώ μέχρι τον Ιούνιο έχουν δρομολογηθεί οι υπόλοιπες με το οριστικό κλείσιμο της εταιρίας .
Το ιπποφορβείο της Ιπποτούρ, που βρίσκεται στη Λαζαρίνα σε έκταση 700 στρεμμάτων και ιδρύθηκε το 1932.

Αναστέλλονται οι ιπποδρομίες του ΟΔΙΕ

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του ΟΔΙΕ αναφέρεται ότι "λόγω της δέσμευσης των τραπεζικών λογαριασμών της δεν θα διεξαχθεί σήμερα πρόγραμμα ιπποδρομιακού στοιχήματος και αναστέλλεται η διεξαγωγή του μέχρι νεοτέρας".
Με βάση τη συμφωνία της προηγούμενης κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ΟΔΙΕ πρόκειται να τεθεί σε εκκαθάριση στις 30 Μαρτίου. Μέχρι τότε εκτιμούσαν στο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) πως θα έχει υπογραφεί η σύμβαση παραχώρησης του ιπποδρομιακού στοιχήματος στον ΟΠΑΠ που είχε συμμετάσχει στο σχετικό διαγωνισμό. Η σύμβαση επρόκειτο να κατατεθεί στη Βουλή, αλλά το χρονοδιάγραμμα ανετράπη εξαιτίας των εκλογών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ