ΟΤΕ: Στάση αναμονής για την εξαγορά της Nova

 ΟΤΕ: Στάση αναμονής για την εξαγορά της Nova
Στάση αναμονής τηρεί ο βασικός μέτοχος του ΟΤΕ, η Deutsche Telecom,  τόσο για την απόκτηση του επιπλέον 10% του τηλεπικοινωνιακού οργανισμού που κατέχει το ελληνικό δημόσιο όσο και για την υπόθεση εξαγοράς της Nova.


Αυτό δήλωσε χτες ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με αναλυτές που πραγματοποιήθηκε μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων.
Ειδικότερα, αναφερόμενος στην εξαγορά του υπολοίπου 10% του ΟΤΕ, ο κ. Τσαμάζ τόνισε ότι θα περιμένουν τη βούληση της νέας ελληνικής κυβέρνησης.
Υπενθυμίζεται ότι οι Γερμανοί για το 40% του ΟΤΕ που κατέχουν σήμερα έχουν ξοδεέψει περί τα 4,2 δις ευρώ.
Όσον αφορά την Nova ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ ανέφερε ότι ο οργανισμός δεν έχει αποσύρει το ενδιαφέρον του, ωστόσο, και εδώ περιμένει να ξεκαθαρίσει το τοπίο.
«Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνουμε μία κίνηση, καθώς πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όσον αφορά στις κινήσεις μας", ανέφερε χαρακτηριστικά.
Μάλιστα τόνισε ότι δεν παρθεί καμμία απόφαση για κατάθεση ή μη οικονομικής προσφοράς για την απόκτηση της Nova αν δεν ομαλοποιηθεί πρώτα η οικονομική κατάσταση στη χώρα.
Yπενθυμίζεται ότι ο ΟΤΕ υπέβαλλε μη δεσμευτική προσφορά για την Nova εντός εύρους 250-300 εκατ. ευρώ, προσαρμοζόμενη ανάλογα με τα ταμειακά διαθέσιμα και τις δανειακές υποχρεώσεις (debt free/cash free basis) της εξαγοραζόμενης δραστηριότητας.

Τέλος τα στελέχη του ΟTΕ εκτίμησαν ότι το 2015 θα είναι μια δύσκολη χρονιά σε όλες τις αγορές που δραστηριοποιείται ο όμιλος, όμως τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί για τη συγκράτηση του κόστους συνεχίζουν να αποδίδουν, ενώ η εταιρεία θα αναλάβει περαιτέρω πρωτοβουλίες για τον περιορισμό των λειτουργικών της εξόδων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ