Απορρίφτηκε το αίτημα του e-shop για υπαγωγή στο άρθρο 99

Απορρίφτηκε το αίτημα του e-shop για υπαγωγή στο άρθρο 99
Αρνητική ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών στο αίτημα για την επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης του e-shop.gr.


H εταιρεία που είχε ιδρυθεί στα τέλη της δεκαετίας του 90 από τρεις πολιτικούς μηχανικούς, τους Απόστολο Αποστολάκη, Κώστα Μαυροειδή και Σίμο Μαυροειδή, με μια επιτυχημένη και αλματώδη πορεία για μία δεκαετία, είχε προσφύγει στις διαδικασίες του άρθρου 99 προ τετραετίας, το 2011.
Στο σχέδιο εξυγίανσης περιλαμβάνεται σχέδιο αναδιάρθρωσης των οφειλών της εταιρείας, η οποία, κατά τις πληροφορίες, παρουσίασε βελτιωμένη εικόνα το 2014, με αύξηση σε επίπεδο πωλήσεων και παραγγελιών.
Οι υποχρεώσεις της εταιρείας ανέρχονται σε 43 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 25 εκατ. αφορούν συνολικές οφειλές στις τράπεζες και τα 18 εκατ. ευρώ προς τους προμηθευτές, ενώ πλέον οι όποιες παραγγελίες κάνει εξοφλούνται με μετρητά.
Η διοίκηση του e-Shop έχει αποδώσει τα προβλήματα ρευστότητας, τα οποία και οδήγησαν ακόμη και σε σφράγισμα επιταγών, όχι μόνο στη γενικότερη δυσμενή οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, αλλά κυρίως στην απόφαση αρκετών ασφαλιστικών εταιρειών τότε να σταματήσουν τη δραστηριότητα της ασφάλισης πιστώσεων, ένας "εφιάλτης" που αντιμετώπισαν πολλές εταιρίες τότε, με αποτέλεσμα πολλές να οδηγηθούν σε λουκέτο.
Η εταιρεία έχει αναστείλει την λειτουργία 12 καταστημάτων της, αριθμώντας σήμερα 58 σημεία πώλησης, στο πλαίσιο αναδιάταξης του δικτύου της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ