Πώς ο Πειραιώτης επιχειρηματίας εξασφάλισε πολύτιμα κεφάλαια για την εταιρεία του

Πώς ο Πειραιώτης επιχειρηματίας εξασφάλισε πολύτιμα κεφάλαια για την εταιρεία του
Το απόλυτο come back της Airfast tickets φαίνεται να πετυχαίνει ο δαιμόνιος Πειραιώτης επιχειρηματίας Νίκος Κοκλώνης, αφού σύμφωνα με πληροφορίες του moneypro ολοκλήρωσε ένα σημαντικό deal με κινέζους επενδυτές που όπως όλα δείχνουν εξασφαλίζει το μέλλον και τον πρωταγωνιστικό ρόλο της εταιρίας του στην τουριστική αγορά.

Η συμφωνία προβλέπει την πώληση του 45% της Airfasttickets έναντι ποσού 180 εκατομμυρίων δολαρίων, στις BAIDU, KKR KINAS KAI XIAOMI που πλέον είναι τα μεγάλα κεφάλαια πίσω από τους προηγούμενους επενδυτές που είχε συναντήσει την πρώτη φορά στο Πεκίνο, την επαναλειτουργία των αδειών ΙΑΤΑ (σ.σ. που η εταιρεία είχε χάσει τον Μάιο του 2014 λόγω έκτακτης αύξησης εγγυητικής που ζήτησε η ΙΑΤΑ για τον αυξημένο τζίρο της εταιρείας) αλλά και τοποθέτηση σημαντικού κεφαλαίου στην εταιρεία για την μελλοντική της ανάπτυξη, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το άνοιγμα τουλάχιστον έξι γραφείων σε Κίνα, Λατινική Αμερική, Ινδονησία, Ρωσία και αλλού.

Ο Νίκος Κοκλώνης κρατά την θέση του προέδρου, ενώ αυτή του διευθύνοντος συμβούλου θα αναλάβει ο JASON CHEN, ο όποιος θα αντιπροσωπεύει το σύνολο των επενδυτών.

Το ιστορικό...

Όλα ξεκίνησαν τον Ιούλιο του 2014 όταν ο Νίκος Κοκλώνης, στην προσπάθεια του να κρατήσει ζωντανή την airfast tickets, προσπάθησε να αξιοποιήσει τις επαφές και γνωριμίες που θα του εξασφάλιζαν την αναγκαία ρευστότητα και θα τον έβγαζαν από το αδιέξοδο.

Μία από αυτές ήταν η πριγκίπισσα Αικατερίνη, η οποία σε δείπνο σε γνωστό εστιατόριο της Νέας Υόρκης του άνοιξε διάπλατα τις πόρτες μεγάλων χρηματοοικονομικών ομίλων στην Αμερική.

Τον σύστησε στον Ceo της Blacstone, Stephen Schwarzman, τον ceo της KKR, Henry Kravis, τον Alexander Soros, τον Donald Trump και άλλους, με τους οποίους άρχισαν αμέσως οι συζητήσεις για την επίτευξη συμφωνίας που θα εξασφάλιζε την ομαλή λειτουργία της Airfasttickets.

Τον Σεπτέμβριο του 2014, ο κ. Κοκλώνης έχει στα χέρια του δυο term sheet από δυο μεγάλους οργανισμούς για πώληση μειοψηφικού πακέτου της εταιρείας για ποσό άνω των 150 εκατ. δολαρίων.

Τον Οκτώβριο του 2014 σε ραντεβού που έχει ο κ. Κοκλώνης με συνεργάτες του στα κεντρικά της UBS στη Νέα Υόρκη για να συζητήσουν την εισαγωγή της εταιρίας στο χρηματιστήριο, γνωρίζει ένα team κινέζων επενδυτών που βρίσκονται στη Νέα Υόρκη για το road show της ALI BABA και κανονίζουν συνάντηση για πιθανή χρηματοδότηση της Airfasttickets, βάζοντας σαν όρο να μην προχωρήσει καμία από τις παραπάνω συμφωνίες αν δεν ολοκληρωθούν οι συναντήσεις μαζί τους πρώτα.

Τον Δεκέμβριο ο κ. Κοκλώνης ταξιδεύει με τoυς συνεργάτες του Γεώργιο Καραβατακη και Ron Yeatman στο Πεκίνο όπου συναντάται με το μεγαλύτερο κινέζικο fund CDH, με το CTRIP (σ.σ.: το μεγαλύτερο τουριστικό γραφείο της Κίνας) με την Qunar (σ.σ.: το δεύτερο μεγαλύτερο τουριστικό γραφείο) όπου το 60% κατέχει η BAIDU.

Από το Πεκίνο πετάνε για TAIPEI και HONG KONG όπου συνεχίζει τις συναντήσεις του με ICBC (σ.σ.: η μεγαλύτερη κινεζική τράπεζα επενδύσεων), με την GOLDMAN SACHS Ασίας και με ένα γκρουπ μεγάλων κινέζων επιχειρηματιών.

Ξετρελαμένοι όλοι με την τεράστια άνοδο της Airfasttickets, μιας εταιρείας που ξεκίνησε από την Ελλάδα με 60 χιλιάδες ευρώ κεφάλαιο και κατάφερε σε λιγότερο από έξι μήνες να σημειώσει ρεκόρ τζίρου σε τρεις ηπείρους με περισσότερα από 500 εκατομμύρια δολάρια και 55 εκατ. μοναδικούς επισκέπτες, ο κ. Κοκλώνης καταφέρνει να φύγει από την Ασία με ένα σημαντικό term sheet στα χέρια του.

Γυρνώντας στη Νέα Υόρκη ο κ. Κοκλώνης συναντιέται με τις δυο εταιρείες που είχε τα δυο προηγούμενα term sheet και προσπαθεί να καθυστερήσει την υπογραφή τους.

Μετά από νομικό έλεγχο στην Airfasttickets ο κ. Κοκλώνης λαμβάνει τηλεφώνημα από το Πεκίνο όπου τον καλούν να μεταβεί για να συναντηθεί μαζί τους και να προχωρήσουν οι συζητήσεις.

Αυτή τη φορά συναντάται με εταιρείες όπως η BAIDU, KKR KINAS KAI XIAOMI όπου πλέον είναι τα μεγάλα κεφάλαια πίσω από τους προηγούμενους επενδυτές που είχε συναντήσει την πρώτη φορά στο Πεκίνο.

Οι τελευταίοι 7 μήνες μαθαίνουμε ήταν πολύ μεγάλο μάθημα για τον πειραιώτη επιχειρηματία όπου μέσα από όλα αυτά τα σημαντικά ραντεβού και γνωριμίες που έκανε κατάφερε να ξεχωρίσει ποιοι συνεργάτες του στάθηκαν στο πλευρό του και στο ύψος των περιστάσεων και ποιοι τον προδώσαν με την πρώτη ευκαιρία.

Για τους πρώτους είμαστε σίγουροι από τις πληροφορίες που έχουμε ότι θα τους αναβαθμίσει σε παγκόσμιο επίπεδο. Σχετικά με την Ελλάδα προς τιμήν του από την Airfasttickets η οποία ήδη απασχολεί 250 άτομα προσωπικό στην Ελλάδα θα ξεκινήσουν νέες προσλήψεις για περισσότερα από 150 άτομα ώστε να μπορέσει να στελεχωθεί και να μπορέσει να συνεχίσει να υποστηρίζει όλη την Ευρώπη μέσω του ελληνικού γραφείου.


Και δεύτερο deal, 80 εκατ. δολαρίων

Αν και οι περισσότεροι στο χώρο είχαν ξεγραμμένη την airfasttickets αλλά και τον ίδιο, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας ο Νίκος Κοκλώνης και ενώ έχει ουσιαστικά κλείσει το deal για την Airfasttickets με τους κινέζους επενδυτές πετάει για Μέση Ανατολή όπου καταφέρνει να κλείσει και δεύτερη συμφωνία για ένα νέο τουριστικό project το οποίο δεν θα έχει να κάνει αποκλειστικά με αεροπορικά εισιτήρια ή ξενοδοχεία, αλλά παράλληλα θα προσφέρει τις καλύτερες τιμές για τους ταξιδιώτες μέσω μιας επαναστατικής πλατφόρμας γι αυτό το σκοπό θα εισπράξει 80 εκατομμύρια δολάρια ώστε να καταφέρει να ανοίξει και τις καινούριες επιχειρήσεις του σε όλο το κόσμο όπως έκανε και στο παρελθόν ενώ ο κ. Κοκλώνης θα αναλάβει ceo στο καινούριο project που χτίζει με τα fund της Μέσης Ανατολής.

Για το καινούριο project όπου η Ελλάδα θα αποτελέσει σταθμό εξυπηρέτησης και σε επίπεδο τεχνολογικό αλλά και πελατείας για τουλάχιστον επτά χώρες, θα γίνουν 300 με 350 νέες προσλήψεις.

ΠΗΓΗ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ